Az angol Harry Kane gólját ünneplik csapattársai az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportja elsõ fordulójának Tunézia – Anglia mérkõzésén a Volgográd Arénában 2018. június 18-án. (MTI/AP/Szergej Gric)

Anglia labdarúgó-válogatottja Harry Kane duplájának köszönhetően 2-1-es győzelmet aratott Tunézia csapata felett az oroszországi világbajnokság G csoportjában, hétfőn.

Mérkőzés összefoglaló

A 11 mérkőzés óta veretlen angolok az első öt percben kétszer is betalálhattak volna, ám előbb Jesse Lingard, majd Raheem Sterling hibázott óriási helyzetben. Néhány perccel később Harry Kane már nem hibázott, majd az afrikaiak helyzetét tovább nehezítette, hogy az addig több nagy védést bemutató Muez Hasszen kapust le kellett cserélni. Bár a folytatásban is az angolok játszottak fölényben és több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, a tunéziaiak a félidő hajrájában büntetőből egyenlíteni tudtak.

A második felvonásban jóval kevesebb lehetősége volt Gareth Southgate szövetségi kapitány csapatának, amely ugyan próbálkozott, de a tunéziai védelem jobban zárt, mint az első negyvenöt percben. Az angolok cseréket is bevetettek, de végül egy újabb rögzített helyzet vezetett eredményre: Harry Kane másodszor is egy szögletet követően talált az ellenfél kapujába, megszerezve a győzelmet Angliának.

A mérkőzésen a csapatoknak és a szurkolóknak is meggyűlt a baja a természettel: nagy muslica- és szúnyoginvázióval kellett megküzdeniük, noha a világbajnokság előtt permeteztek a Volga folyó mentén.

G csoport állása

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Belgium 3 3 0 0 9:2 +7 9
Anglia 3 2 0 1 8:3 +5 6
Tunézia 3 1 0 2 5:8 -3 3
Panama 3 0 0 3 2:11 -9 0

Anglia menetrendje

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV

Tunézia menetrendje

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.