Kezdőlap Helyszínek Szocsi

Szocsi

Amellett, hogy az orosz riviérának is nevezik, mára az ország egyik sportközpontja is lett. 2014-ben itt rendeztek téli olimpiát, de most már a Formula-1-es naptárban is helyet kap. A Fekete-tenger mellett elhelyezkedő dél-oroszországi város az egyik legnépszerűbb nyaralóhelynek számít, rengeteg étteremmel és szórakozóhellyel. Ellentétben például Jekatyerinburggal, itt garantált a jó idő, így a játékosok még napozhatnak is a tengerparton egy mérkőzés után. Tradicionális üdülőövezet révén olyan testvérvárosai vannak, mint Rimini vagy Long Beach.

Körülbelül 350 ezer lakóval rendelkezik, többségében orosszal (70%), de megtalálhatóak örmények is (20%). Elsősorban a turizmusra épít a város, de ahogyan a bevezetésben is írtuk, a sport is egyre nagyobb teret nyer. A város híres emberei között megtalálható például az egykori orosz világelső teniszező, Jevgenyij Kafelnyikov is.

A 2014-es téli olimpia helyszínéül szolgáló Olimpiai Stadiont (Fist Stadion) a foci-vb kedvéért átalakították, így most már labdarúgó mérkőzéseket is rendezhetnek benne. A befogadóképessége 48 ezer fő és az első “bevetése” a 2017-es Konföderációs kupán volt, ahol négy találkozónak adott otthon. A német válogatott számára különösen szerencsés volt, ugyanis mindhárom mérkőzésüket megnyerték Szocsiban.

Az utóbbi jó előjel lehet számukra, ugyanis a Fist Stadionban rendezik az F-csoport rangadóját is, a Németország – Svédország európai derbit. Ezen kívül örülhetnek még a dél-európai államok képviselői is, hiszen maradhatnak a tengerpart és a meleg időjárási körülmények mellett, mivel a Portugália – Spanyolország találkozót is Szociban tartják. Ez akár a B jelű kvartett első helyéről is dönthet és a csoportmeccsek legnagyobb rangadója lehet. A négy csoportmérkőzés után még egy nyolcad- és egy negyeddöntőt rendeznek majd ezen a gyepen.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 15. Portugália 3 - 3
(2 - 1)
Spanyolország M4 Sport
jún 18. Belgium 3 - 0
(0 - 0)
Panama M4 Sport
jún 23. Németország 2 - 1
(0 - 1)
Svédország M4 Sport
jún 26. Ausztrália 0 - 2
(0 - 1)
Peru Duna TV
jún 30. Uruguay 2 - 1
(1 - 0)
Portugália M4 Sport
júl 7. Oroszország 2 - 3 PEN
(0 - 0)
Horvátország M4 Sport