Kezdőlap Helyszínek Moszkva – Otkrityije Aréna

Moszkva – Otkrityije Aréna

Moszkva külvárosában található a Szpartak Moszkva stadionja, az Otkrityije Aréna. A főváros két helyszínnek is otthont ad az idei vb-n, természetesen a fő látványosság a Luzsnyiki Stadion lesz, de az Otkrityije sem elhanyagolható a maga 45 ezer fős befogadóképességével. Vlagyimir Putyin 2014-ben személyesen ment átadni a létesítményt a Szpartak Moszkva vezérével Leonid Fedunnal. Az orosz milliárdos a Lukoil feje, így Európa szerte vannak érdekeltségei. Az aréna finanszírozásban is nagy szerepet vállalt a Lukoil.

Nem csak Fedun csapatának otthona a létesítmény, hanem itt játssza válogatott mérkőzéseinek többségét a Szbornaja is. A 2017-es Konföderációs kupán mutatkozott be nemzetközi színtéren is a komplexum, akkor három csoportmérkőzést és a bronzmérkőzésnek adott otthont. 2015-ben helyet kapott a világ legszebb újonnan épülő stadionjainak listáján. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az Allianz Arénához hasonlóan meglehet változtatni a stadion színét több száz kívülről díszített égővel. A vb alatt nem csak a focista férjek szórakozhatnak jól, hanem családjaik is. Számtalan játszóház van, ha épp nem a mérkőzést szeretnék nézni a gyerekek.

Nem járnak rosszul azok a szurkolók, akik a vb-n az Otkrityije mellett teszik le a voksukat, ugyanis láthatják majd Messit, Neymart és Lewandowskit is játszani. Ha netalán lemaradtnak egy-egy zseniális megmozdulásokról, az sem nagy probléma, ugyanis a világ egyik legnagyobb kivetőjén lehet visszanézni az eseményeket. Nyitásként egy Argentína – Izland mérkőzéssel melegítenek, majd három nappal később Lengyelország – Szenegál találkozót rendeznek ugyanitt. Az egyik legpikánsabb derbinek a Szerbia – Brazília ígérkezik, de izgalmasnak tűnik a nyolcaddöntő is, ahol újra Lengyelországot vagy épp Belgiumot láthatják vendégül a moszkvaiak.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 16. Argentina 1 - 1
(1 - 1)
Izland M4 Sport
jún 19. Lengyelország 17:00 Szenegál M4 Sport
jún 23. Belgium 14:00 Tunézia M4 Sport
jún 27. Szerbia 20:00 Brazília M4 Sport