Kezdőlap Helyszínek Rosztov

Rosztov

A doni régió egyik legfontosabb városa Rosztov-na-Donu, melyet szinte kettévág a Don folyó. A város lakossága körülbelül 1,1 millióra tehető, fontos láncszeme a szállítmányozásnak, hiszen itt van a “kaukázus bejárata”. Érdemes még kiemelni a gazdasági fejlődést is, mert a helikoptergyártás révén az ipar fontos tényező, de ide sorolható még a startupok virágzása is. Az oktatás sem elhanyagolható, hiszen számtalan egyeteme van a népesség szempontjából 10. legnagyobb orosz városnak.

A Rosztov Aréna a már említett Don folyó bal partján található, mely csak 2018-ban lett kész. Az építés 2014-ben kezdődött, egy teljesen új stadionról beszélhetünk, ami eléggé impozáns látványt nyújt. A 45000 férőhelyes komplexumban április közepén játszottak tesztmérkőzést és világbajnokság után a város csapatának, az FC Rosztovnak lesz az otthona.

Érdekességként nem árt leírni, hogy a létesítményt a Populous nevű cég tervezte, akik számtalan gyönyörű komplexumot terveztek az elmúlt 30 évben. Nekik köszönhetjük a varázslatos Estadio da Luzt, az Emiratest vagy az újragondolt Wembley-t is.

Öt mérkőzést rendeznek majd ebben az arénában, amiből az egyik legrangosabb a Brazília – Svájc lesz. Ajánlott kiemelni még a D-csoport európai rangadóját is, az Izland – Horvátország derbit. A csoportmérkőzések után már csak egy találkozóra kerül sor ebben a stadionban a vb-n, de itt akár egy Anglia – Kolumbia mérkőzés is összejöhet a nyolcaddöntők során.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 17. Brazília 1 - 1
(1 - 0)
Svájc M4 Sport
jún 20. Uruguay 1 - 0
(1 - 0)
Szaúd-Arábia M4 Sport
jún 23. Dél-Korea 1 - 2
(0 - 1)
Mexikó M4 Sport
jún 26. Izland 1 - 2
(0 - 0)
Horvátország Duna TV
júl 2. Belgium 3 - 2
(0 - 0)
Japán M4 Sport