Kezdőlap Helyszínek Kazán

Kazán

A körülbelül 1,2 millió lakosú Kazán, Tatárföld fővárosa. Az 1000 éves múltra visszatekintő város az egyik legrégebbi alapítású az ország történelmében. Elsősorban oktatásban kiemelkedő, a Kazáni Állami Egyetemet például 1804-ben alapította I. Sándor cár. Olyan neves személyek tanultak ott, mint Tolsztoj vagy Lenin. Érdemes még kiemelni az oktatás mellett repülőgépgyártást és tervezést is. Itt alkották meg a TU-214 és TU-334-es gépeket is. A banki szférában is helyet követel magának Kazán.

Az elmúlt években a sportban is jelentős szerepet töltött be, mivel 2015-ben ott tartották az úszó-vb-t, 2013-ban pedig az Universaidét. A sportcsapataik közül a foci mellett érdemes a jégkorongot is kiemelni, mivel a Bars Kazan megnyerte az idei KHL-t. A város Oroszország egyik sportközpontjának számít, rengeteg versennyel.

A város leghíresebb csapata a Rubin Kazan, melynek stadionja a Kazan Aréna. Ezt a közel 45 ezer fős helyszínt már a Konföderációs kupán is bevetették, akkor a három csoportmeccs mellett az egyik elődöntő otthonául szolgált. Ugyanaz a cég tervezte a létesítményt, aki az Emirates és a Wembley tervezésében is részt vett, illetve számtalan NBA, MLB és NFL stadiont is megálmodott. Külön érdekesség még, hogy egyedülálló módon Európában a legnagyobb kültéri videó-képernyővel rendelkezik.

A világbajnokságon hat mérkőzést rendeznek itt, köztük egy negyeddöntőt és egy nyolcaddöntőt is. A csoportkörben a németeken kívül a spanyolok és a franciák is ellátogatnak a Kazan Arénába.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 16. Franciaország 2 - 1
(0 - 0)
Ausztrália M4 Sport
jún 20. Irán 0 - 1
(0 - 0)
Spanyolország M4 Sport
jún 24. Lengyelország 0 - 3
(0 - 1)
Kolumbia M4 Sport
jún 27. Dél-Korea 2 - 0
(0 - 0)
Németország M4 Sport
jún 30. Franciaország 4 - 3
(1 - 1)
Argentina M4 Sport
júl 6. Brazília 1 - 2
(0 - 2)
Belgium M4 Sport