Kezdőlap Helyszínek Szaranszk

Szaranszk

A Mordvin köztársaság székhelye, a középső-volgai régió legrégebbi városa Szaranszk. Történelme közel 470 évet ölel fel, kezdetben védőbástyaként szolgált a déli határokon, mára fontos lett az élelmiszeripar és a textilgyártás szempontjából. Moszkvától “mindössze” 600 km-re található (ez körülbelül olyan abban az országban, mint nálunk a Budapest – Balaton távolság). További érdekesség, hogy a város lakója volt Gérard Depardieu francia színész, akiről kulturális központot és mozit is elneveztek, sőt még az orosz állampolgárságot is megkapta.

A körülbelül 300 ezer lakosú város stadionja a Mordovia Aréna. Férőhelyek tekintetében 44 ezer fő befogadásra alkalmas létesítményről beszélünk. A világbajnokság után viszont csökkentik a befogadóképességét 25 ezer főre. A helyi csapat, az FC Mordovia kapja majd meg, akik tavaly még az orosz másodosztályból is kiestek. A stadion érdekessége, hogy a felszabadított területek helyén más sportágaknak építenek majd pályákat. Így kap majd helyet egy kosárlabda, tenisz vagy épp röplabda pálya.

Az arénát nyolc évig építették és 300 millió dollárba került, mindezt a vb egyik legérdektelenebb meccse miatt. A Mordoviában rendezik ugyanis a Panama – Tunézia találkozót, de azért játszik majd itt jó eséllyel Ronaldo is, szóval aggodalomra semmi ok. Portugália ugyanis Iránnal méri össze erejét. Izgalomra adhat okot a Kolumbia – Japán derbi, de egy jó Dánia – Peru mellett sem lehet elmenni szó nélkül.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 16. Peru 0 - 1
(0 - 0)
Dánia M4 Sport
jún 19. Kolumbia 1 - 2
(1 - 1)
Japán M4 Sport
jún 25. Irán 1 - 1
(0 - 1)
Portugália M4 Sport
jún 28. Panama 1 - 2
(1 - 0)
Tunézia Duna TV