Kezdőlap Helyszínek Volgográd

Volgográd

Az egykori Sztálingrád, mely a második világháború alatt vált ismerté a világ számára. Itt folyt a legendás sztálingrádi csata, majd a város mostani nevét 1961-ben kapta. A Volga bal partján fekszik, fontos az alumínium ipar szempontjából, de kiváló egyetemekkel is rendelkezik. Sajnos a világháború után is történtek komoly atrocitások a városban, ilyen volt 2013-ban a két terrortámadás is rövid időn belül, amikben összesen 42-en vesztették életüket.

A sport szempontjából elsősorban az egyéni teljesítményeket lehet kiemelni, mivel a város szülöttei között olyan klasszisokat találhatunk, mint a legendás rúdugró, Jelena Iszinbajeva. A műkorcsolyázás klasszisa, Jevgenyij Pjuscsenko is a városban látta meg a napvilágot, ahogyan a teniszező Nyikolaj Davigyenko is. Focicsapatuk, a Rotor Volgográd egyelőre nem halmozza a sikereket, de cserében egy nagyon szép arénával rendelkezik.

Idén áprilisban adták át a stadiont, amely a Volgográd Aréna névre hallgat. A komplexum 45 ezer fő befogadására alkalmas és a Volga folyó partján épült, a világháborús emlékművek mellett. A világbajnokság után 35 ezer fősre csökkentik a létesítményt, ahol négy csoportmérkőzést játszanak majd. Kiemelkedik közülük az angolok mérkőzése, ahol Tunéziával játszanak, de szintén fontos lehet a Japán – Lengyelország találkozó is.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 18. Tunézia 1 - 2
(1 - 1)
Anglia M4 Sport
jún 22. Nigéria 2 - 0
(0 - 0)
Izland M4 Sport
jún 25. Szaúd-Arábia 2 - 1
(1 - 1)
Egyiptom Duna TV
jún 28. Japán 0 - 1
(0 - 0)
Lengyelország Duna TV