Könnyed első körrel indítottak a belgák, a Panama elleni meccsük edzésnek is lassú tempójú volt. Tunézia mélyebb vízben kezdte a vébét, amiben végül el is süllyedt. Pedig rángatták a Háromoroszlánosok bajszát, de Harry Kane hosszabbításban bejelte a győzelmet Angliának.

Nem láttuk Belgium erejét

Ahogy kell, úgy nézték le a belgák a panamai válogatottat, tippre nem is nagyon készültek belőlük. Az első félidős döntetlen aztán felébresztette őket, és megrázták magukat, aminek három gól lett a vége. Látszott, hogy azért nem lesz meglepetés, mert a közép-amerikai válogatott lassan kontrázik, és minden belga védő simán visszazár.

Belgium felállása Panama ellen

Boyata és Alderweireld gondoskodott róla, hogy ne kerüljön nehéz helyzetbe Belgium, mely egyébként papíron nem kicsit volt támadó jelleggű. Három védő biztosított hátul, előttük Witsel szűrt, mindenki más támadott. De Bruyne irányított, volt például 4 kulcspassza is, amivel élen járt csapatában. Hazard is aktívan részt vett a játékszervezésben, de a 6 eladott labda vagy azt mutatja, hogy nincs jó formában, vagy szimplán nem vette komolyan a meccset. Én utóbbira szavazok, az egész belga csapaton ezt lehetett érezni. A felálláson látszik, hogy a 9-es játékos amolyan faltörő kosként van a taktika élén. Romelu Lukaku remek fogadási alap, az Unibetnél például tehetünk fel pénzt a kapura lövéseire: 1.5 kaput eltaláló felett 1.90-ért.

Fun fact: Alderweireld 89-et passzolt Panama ellen, amiből 40-et Boyatának címzett.

Fejesgól, távoli lövés, szabadrúgás

Tunézia 4-3-3-as felállásban kezdett Anglia ellen, így reagáltak az angolok 4 érkező támadójára, kvázi minden tunéziai védőnek volt embere. A második félidőre aztán ultra defenzív módra kapcsoltak, például kaput eltaláló lövésük sem volt. Taktikájuk 5-3-1-1-re módosult, és igen, jól tippeled hogy az 5+3 tehát 8 védekező játékost jelentett. Reteszüket az angolok pontrúgásokkal és távoli lövésekkel tudták feltörni, szerintem érdemes elgondolkodni ilyen jellegű fogadásokon a belgák kapcsán is.

Anglia góljai Tunézia ellen.

De Bruyne remek szabadrúgáslövő, de nem csak pontrúgásból, szimplán is szereti célba venni a kaput. Panama ellen háromszor próbálkozott, akár ő is lehet nyerőember Tunézia ellen. Az Unibetnél pontos löketeire fogadhatunk, a 0.5 felett 1.40-ért egészen jó ötletnek tűnik, gólja pedig 3.60-ért játszható. Tippelhetünk még akár arra is, hogy szabadrúgásból lesz eredményes 15-szörös pénzért, de ez már nyilván fekete pálya. Két szöglet hozta meg a sikert Angliának, az egyik fejessel végződött. Lukaku két találata közül az egyiket úgy bólintotta Panama hálójába. Könnyen lehet hogy újfent nagy szükség lesz a fejére, mert a tunéziai védelem vissza fog zárni.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Meglepetést okozhat Tunézia?

Tunézia hőtérképe Anglia ellen.

Harry Kane a meccs embere lett az első körben, ez már jelzi, hogy a tunéziai védelem nem tudta semlegesíteni. Belső védőik alig nyertek fejpárbajokat, miközben például Kane azt tehetett a légtérben, amit csak akart. A szélső védekezés sem volt tökéletes, Maâloulnak rendesen beletört a bicskája Trippier semlegesítésébe. Az angol szórta mellőle a kulcspasszokat, és nem kicsit égő módon, még ő szerelte többször a tunéziai hátvédet. Szövetségi kapitányuk már nyilatkozta is, hogy helyette Oussama Haddadi fog kezdeni Belgium ellen. Elől is voltak gondok, Khazrinak nem ízlett a csatár pozíció, a támadó középpályásként jobban funkcionáló játékos háromszor ugyan sikeresen cselezett, de pontos lövése, vagy egyéb más értékelhető támadó teljesítménye nem volt.

Tunézia elvesztette első számú kapusát, aki vállsérülése után hazautazott. Bővebben itt

Mindezek fényében azt hiszem nincs esélye Tunéziának meglepetésre, de ez nem jelenti azt, hogy hengerelni fog Belgium. Hét-nyolc védekező játékost feltörni nem egyszerű, pusztán fizikai okokból sem, egyszerűen nincs hely. Belgium győzelme 1.32-ért szerepel a kínálatban, ami egy küzdelmes meccsen jöhet. Lapokban is érdemes gondolkozni, Tunézia nem kifejezetten agresszív csapat, ezért meglepő módon, de inkább a belga sárgalapok irányába mennék el. Ha csak egyetlen sárgát is kapnak, az is már 1.30-as szorzót érhet, persze jó lenne tudni a bíró személyét, de az előzetes írásának pillanatában ez még nem volt ismert.

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 300.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

A mérkőzéstipp játék nyertese ARoland

Gratulálunk, ARoland!

A nyertes tipp: 1, , 34. perc, beküldve: 2018.06.22 12:53 CEST