A házigazda szépen lassan menetel előre a világbajnokságon, a csoportkör teljesítése után a spanyol válogatottat küldték haza Dzyubáék. Büntetőpárbajban tudták felülmúlni az egyik legnagyobb favoritot, eközben a horvátok is pontosan így tettek Dánia ellen. Déli szomszédunk a favorit, de itt már bármi lehetséges, csak Putyin mehet biztosra a tippmix feladáskor.

Haza akartak menni a spanyolok

Ha te is végigszenvedted az orosz – spanyol nyolcaddöntőt, akkor fogadd együttérzésem. Pusztító mérkőzés volt, melyen a házigazda nem csinált semmit két gólon és a védekezésen kívül. Spanyolország úgy döntött hazamegy, ezért önmagát verte meg. Ha le is volt fizetve a bíró, nem kellett a segítsége, mert annyira bűn rosszul játszottak Iniestáék. Lehetne mondani, hogy az orosz retesz végig kitartott, de nem is tesztelték a védelmüket. Ezzel nem az ő érdemüket akarom csorbítani, csak valahogy hihetetlen, hogy ilyen teljesítmény elegendő a sikerhez egy világbajnoki nyolcaddöntőn. A spanyolok még ennyire sem érdemeltek továbbjutást, de mi történik itt a labdarúgással kérem szépen?!

Ötödannyi orosz passz

Oroszország hőtérképe a spanyolok elleni meccsről.

Nem az átadások száma határozza meg az eredményt, de jól mutatja a meccsképet, hogy a spanyolok ezer passz fölé jutottak, eközben pedig a házigazdánál 192-szer cserélt gazdát a labda. Ennek töredéke volt csak a támadóharmadban, és azt is érdemes megemlíteni, hogy az orosz akciók 74%-a a jobb oldalon zajlott. A hőtérképen ez látszik is, például a kevéske támadáshoz fellépő Mario Fernandes is ludas a dologban. Az oroszul amúgy nem beszélő jobbhátvéd jól passzolt és remekül fejelt a mérkőzésen. Nehéz megítélni akár az ő, vagy társai teljesítményét is, mert a sokszor 9 emberes védekezés az 5-4-1-es felállásban nem volt terhelve. Unalmas, nagyon furcsa, és offenzíváktól mentes nyolcaddöntő volt.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Kiegyenlített erőviszonyok

A horvát-dán meccs előtt azt jósoltam, hogy két középpályán erős csapat összecsapása kiölheti az izgalmat a találkozóból, emellett mindkét oldal kiváló hálóőrére is utaltam. Sok vb-jóslatom közül ezek legalább ültek is, szoros mérkőzést láttunk, jogos egállal a rendes játékidőben. A horvátok irányítottak, de a dánok védekezése kitartott, és ez akár lehet utalás arra is, hogy mi vár ránk a negyeddöntőben. Horvát labdabirtoklási fölény, betömörülő oroszok, akik a saját kapujukat akár 9 emberrel is védik. Nem véletlen, hogy a 2.5 gól felett szorzója 2.80-ért játszható. A horvát gólhoz is dán védelmi hiba kellett, nem így játszottak a csoportkörben Modricék. Sajnos úgy néz ki a tét agyonnyomja őket is, pedig sokkal többre képesek, mint amit a nyolcaddöntőben láttunk tőlük.

Moszkva, 2018. július 1.
Az orosz Artyom Dzjuba, miután 11-esbõl berúgta csapata elsõ gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjének Spanyolország – Oroszország mérkõzésén a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 1-jén. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Legjobbjaiknál volt a labda

Horvát labdabirtoklás eloszlása Dánia ellen.

Jobbra a horvát birtoklási térkép látható, nem meglepő módon a középpálya dominált. Modric öt, míg Rakitic kettő kulcsátadással járult hozzá a támadásokhoz. Cselek és kapura lövések terén is élen jártak a csapatban, igazi húzóemberek ők ketten. A többiektől függetlenül hozzák a jó teljesítmény, és amikor a társak nem tudnak felnőni hozzájuk, akkor az történik, mint Dánia ellen. Önmagában a Modric-Rakitic duó kevés lesz a világbajnoki címhez. Egy jól szervezett védelem még rajtuk is kifoghat, ha nincsenek olyan jól mozgó támadók, akiket helyzetbe lehetne hozni. Persze az átlövés is vezethet sikerre, de ha sokan állnak a kapu előtt, könnyen blokkba megy. Például a dánok ellen 20-szor próbálkoztak a horvátok, ebből 7-szer landolt ellenfél játékoson a labda. Mindez azért lehet fontos, mert a házigazda tömörülni fog.

Fegyelmi hiba lesz a végzetük?

Apró jelenet volt, de mikor Dzyubát lecserélte az orosz kapitány, a játékos nem akart lejönni a pályáról. Aztán persze gyorsan ráeszmélt, hogy nem ő az úr a házban, és a partvonalnál már pacsizott a vezetőedzővel. Fegyelem, koncentráció kell az orosz taktikához. Sokat kell futni, és jól helyezkedni, ha a te csapatod a passzívabb, hiszen az ellenfél generálja a játékot, amihez alkalmazkodnod kell. A horvátok türelmesek, igazából a spanyolok is azok voltak, túlságosan is. Járatták a labdát, várva a rést, a hibát a védelem helyezkedésében. Ehhez viszont gyorsabb labdajáratásra van szükség, és meg kell próbálni az előre passzokat. Reméljük a horvátok bátrabbak lesznek, mint a spanyolok, akik féltek (vagy nem tudtak) előre játszani. Hibára kényszeríthető ez az orosz csapat, csak nyomást kell rá gyakorolni.

Papíron Horvátország jut tovább

Az orosz válogatott tudása alapján szerintem nem érdemel elődöntőt, ha van igazság a futballban, a horvát csapat jut tovább (1.56). Persze meg kell majd küzdeni érte, hogy a tudásbéli különbség a pályán is realizálódjon. Nagy mellényúlás is lehet belőle, de a végeredmény tippelésnél nekem sokkal jobban tetszenek az overek, például az AH 2 felett 2.02-ért. Orosz meccsek esetén szinte kötelező említeni, az öngólt, ami 6.00-os szorzóval szerepel a kínálatban.

Fogadj az Unibeten a vb negyeddöntőire, mivel minden találkozó után 900.000 forintot nyerhetsz sorsolás által! Fogadj MOST!

A mérkőzéstipp játék nyertese Salvio

Gratulálunk, Salvio!

A nyertes tipp: X, Przemysław Frankowski, 28. perc, beküldve: 2018.07.07 19:29 CEST

 
 

5 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.