Valószínűleg mindkét válogatott kiegyezett volna ilyen szerepléssel a vébé előtt, és ilyen negyeddöntős ellenfelekre is igent mondtak volna mindketten. Svédország útja rögösebb volt, az angoloké kicsit szerencsésebb, de jogosan reménykedhetnek a felek az elődöntőben, mert kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Szervezettségből jeles

Svédország hőtérképe Svájc ellen.

A svéd válogatott óramű pontossággal működik, nincsenek benne sztárok, brazilos labdazsonglőrök, viszont tudásuk maximumát kihozzák egy klasszikus rendszerben. Ahogy korábban mindig, ezúttal is 4-4-2-es kontrázós taktikával léptek pályára, amit a hőtérkép is tökéletesen mutat. Gyakorlatilag átjátszották a középpályát, szinte teljesen skippelték ezt a részét a játéktérnek. Széleken persze dolgoztak rendesen, az egész svéd csapatban a jobb oldalvonalnák lévő Claessonnál volt a labda, míg a legtöbbet passzoló svéd, Forsberg lett a balszélen. Átlagosan 3 passzból épült fel egy-egy svéd akció, amiknél a cél mindig az, hogy lövéssel végződjenek. Például többet volt Svájcnál a labda, de mégis közel egyforma számú próbálkozást jegyezhettek fel a statisztikusok mindkét csapatnál.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Bevált recepten nem változtatnak

Anglia ellen is pontosan ugyanazt fogják csinálni, mint Olaszország ellen a pótselejtezőn, aztán a vb-csoportkörben és legutóbb Svájc ellen is. Mélyen védekezni, ellentámadni ha lehetőség van rá, és lövéssel befejezni az akciót. Nagycsapatok is tanulhatnánk a svédektől hatékonyságot, 1186 passzukkal messze lemaradnak Brazília (2263), Belgium (2155) vagy épp Anglia (2027) mögött is, de kulcsátadásokban és pontos kapura lövésekben már a mezőny első harmadához tartoznak. Úgy gondolom ha a németektől kezdve Mexikón át mindenkinek tudtak gólt lőni ezzel a szervezett ellentámadási stílussal, akkor Anglia hálóját is bevehetik. A svéd találatra 1.74-ért fogadhatunk az Unibet fogadóirodánál.

Svéd CSAPAT. Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Egy kicsit meghalt a futball

Kolumbia valami oknál fogva úgy gondolta: megveri Angliát, nem gólokkal, fizikailag! Először nem értettem miért csinálják, aztán másodjára sem, de kolumbiai twitterezők szerint a nem túl agresszív angolokra rá akartak ijeszteni(?). A teljes csoportkörben Anglia 39 szabálytalanságot szenvedett el, a nyolcaddöntőben pedig 23-szor faultolták őket. A 120 percig tartó hosszabbításos mérkőzésen mindössze 69 percnyi tiszt a játékidőt láthattunk, és ezalatt 6 kaput eltaláló lövést láthattunk. Akárhogy is szépítjük, méltatlan, színvonaltalan mérkőzés volt, melynek még egy megyei szintű bajnokságban sem szabadna megtörténni, nem hogy egy világbajnokságon.

Kane nyerheti meg, senki más

Angliának egyetlen igazi nyerőembere van, mégpedig Harry Kane. Tudták ezt a kolumbiaiak is, ezért mindig kiléptek rá, kicsit aprították, volt hogy hárman állták körbe. Nyilván nem egy Messi, de az alábbi videóban látható, ahogy próbálják minél messzebb tartani a kaputól. Korábbiakhoz hasonlóan megint egy sarokrúgás hozta meg az angol gólt, még ha közvetve is. Egy sarokrúgásnál annyira semlegesíteni akarták Kane-t, hogy a hátára másztak, megakadályozva a felugrásban. Az egyedi megoldás angol tizenegyest ért. Hidegvér folyik a Tottenham támadójának ereiben, az angol hagyományoktól eltérően kicsit sem remeg a lába a büntetőknél. A svédek elleni gólja 2.10-ért játszható.

Értékhordozó svéd csapat

Szubjektív az ilyen meglátás, de nálam a svédek jobbak. Tudásukhoz a legmegfelelőbb stílusban lépnek mindig pályára, és sokkal keményebb ellenfeleket gyűrtek le, mint az angolok, akik ráadásul majdnem elbuktak az első veretesebb akadálynál. Az előző körben is értéket láttam a svéd győzelemben, ezúttal még inkább így van. Svédország sikere 4.70-ért szerepel a kínálatban, továbbjutásuk pedig 3.00-as odds. Nálam a biztos tipp, a korábban említett svéd gól, erre szavazok.

Fogadj az Unibeten a vb negyeddöntőire, mivel minden találkozó után 900.000 forintot nyerhetsz sorsolás által! Fogadj MOST!

A mérkőzéstipp játék nyertese Souske

Gratulálunk, Souske!

A nyertes tipp: 2, Milan Borjan, 36. perc, beküldve: 2018.07.07 13:10 CEST

 
 

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.