A címvédő Németország nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott vasárnap Mexikótól a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában.

Mérkőzés összefoglaló

Nagy iramban, mindkét oldalon helyzetekkel indult a találkozó, a veszélyesebb lehetőségek Neuer kapuja előtt alakultak ki. A mexikóiak bátran támadtak, többször is átjátszották a kissé meglepett német védelmet, de a befejezéseket rendre elpuskázták. A játék színvonala remek volt, a labdát többet birtokló címvédő is próbálkozott, de a támadásszövése erőtlenebbnek tűnt, mint a riválisé. A gyors kontrából esett gól feltüzelte a németeket, többek között egy kapufával válaszoltak – Kroos szabadrúgása után Ochoa tolta a keresztlécre a labdát -, de a szünetig nem sikerült egyenlíteniük.

A fordulást követően nem változott a játék képe, meddő német fölényt és gyors mexikói ellentámadásokat láthatott a közönség, bár utóbbiak száma csökkent az első félidőhöz képest. Az idő előrehaladtával egyre jobban fáradt a közép-amerikai gárda, amelyet beszorított ugyan a világbajnok, de túl lassan, körülményesen járatta a labdát, így valódi helyzetet csak elvétve tudott kialakítani. A hajrában néha kijött a szorításból a hősiesen védekező mexikói csapat, de a fizikailag és mentálisan fáradt játékosok jóval kevésbé voltak “élesek”, mint korábban. A csereként beállt Brandt a végén még lőtt egy kapufát, de ez kevésnek bizonyult, hogy a címvédő elkerülje a vereséget.

Tabella

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Svédország 3 2 0 1 5:2 +3 6
Mexikó 3 2 0 1 3:4 -1 6
Dél-Korea 3 1 0 2 3:3 0 3
Németország 3 1 0 2 2:4 -2 3

Németország mérkőzései a 2018-as foci-vb-n:

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
jún 17.
ger
0 - 1
(0 - 1)
mex
Moszkva - Luzsnyiki StadionM4 Sport
jún 23.
ger
2 - 1
(0 - 1)
swe
SzocsiM4 Sport
jún 27.
kor
2 - 0
(0 - 0)
ger
KazánM4 Sport

Foci-vb menetrend

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

8 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.