Világbajnoki csúcstartókból állított össze csapatot a Guinness-rekordok hivatalos weboldala, mely tehát nem személyes vélemény alapján állna fel, mint ahogy például Zlatan Ibrahimovic esetében láthattuk, hanem aktuális rekordok alapján.

Kapus és a védelem

2014-ben Belgium nagy erőkkel támadta az USA kapuját, Tim Howard 16 védést mutatott be, amivel rekorderré vált. Jobb hátvéd Cafú lenne, akinél több vb-döntőt senki sem játszott (1994, 1998 és 2002). Mellette Franz Beckenbauer irányíthatná a hátsó alakzatot, hiszen ő volt az első, aki csapatkapitányként és edzőként is világbajnokságot tudott nyerni. Laurent Blanc úttörőként kerülhetne a német Császár mellé, ő szerezte ugyanis ugyanis az első aranygólt. Balhátvéd lehetne Paolo Maldini, akinél több percet senki sem játszott a vébéken. Öt tornán szerepelt, 2217 percet töltött a pályán. Közel 37 óra!

Középpályások és csatárok

Andrés Iniesta lőtte a legkésőbbi győztes gólt vb-döntők tekintetében, 2010-ben a hollandok ellen. Michael Laudrup pedig abban egyedülálló, hogy két világbajnoki találata között 12 év és 6 nap telt el (1986 és 1998). Mellettük egyedi csúcstartó tűnne fel, Dejan Stankovic személyében. Három ország színeiben is pályára lépett a középpályás (1998 Jugoszlávia, 2006 Szerbia és Montenegro és 2010 Szerbia). Miroslav Klose fejezhetné be az akciókat, a legtöbb világbajnoki gól szerzőjeként (16 találat). Egyik ékpárjának Pelét választották a Guiness-rekordok szerkesztői, akinél több dolgot is felsorolhatunk. Legfiatalabb játékos vb-döntőn, legfiatalabb győztes, legfiatalabb vb-gólszerző (mindhárom 17 évesen), és persze ott van még a három vb-győzelem is. A harmadik támadó egy igazi gyorstüzelő lenne: Hakan Sükür 11 másodperc alatt szerzett gólt, a koreaiak elleni kezdősípszó után.

Edző és cserék

Két igazi rutinos szakember irányítaná a csapatot. Bora Milutinovic és Carlos Alberto Parreira is rekorder abban, hogy öt különbözö nemzetet is kijutattak a világbajnokságra. Második számú kapus Harold Schumacher lenne, nála több védést senki nem mutatott be büntetőpárbajok során (négyet fogott ki). Ronaldo is helyett kapott a padon, mint Klose előtti gólrekorder, és Mario Götze is ott lenne támadócserének, mint első gólszerző, aki csereként betalált vb-finálén. Sorolnak még cseréket a Guinness-rekordok szerkesztői, de valakit kifelejtettek. Kiss Lászlót! Padról beállva senkinek sem sikerült olyan rövid idő alatt mesterhármasig jutni azóta sem, mint a magyar játékosnak. Az 55. percben küldte be Mészöly Kálmán, 20 perc múlva már harmadik találatának örülhetett.

Te is összeállítanád az álomkezdőd? Most pénzt nyerhetsz vele!

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org