Kezdőlap Foci VB Hírek Büszke a belga kapitány, brazil kollégája csalódott

Büszke a belga kapitány, brazil kollégája csalódott

87
0

Roberto Martinez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a világ legbüszkébb emberének tartja magát azok után, hogy csapata péntek este 2-1-re legyőzte a brazil együttest az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé. Kollegája, a brazil Tite ugyanakkor fájdalmasnak tartja a kiesést.

Martinez a kazanyi összecsapás után elmondta, hogy azzal tudták legyőzni az ötszörös világbajnok brazilokat, hogy a bátor taktikát sikerült az utolsó másodpercig betartani, és mentálisan is készen álltak a csatára.

A brazilok ellen át kell lépni egy pszichológiai határt. Sárga mez, öt világbajnoki cím és mindaz, ami ezekkel együtt jár. A játékosaimnak szükségük volt arra, hogy higgyenek magukban. Én vagyok a világ legbüszkébb embere

– fogalmazott a belgák spanyol kapitánya.

Martinez számára a brazil volt a vb legjobb csapata, amely ellen kilencven percen keresztül jól kellett védekezni. A szakember kitért arra, hogy most egy kiváló francia válogatott vár rájuk az elődöntőben. “Ha eljutsz a vb-n a legjobb négy közé, akkor ott már nincs gyenge ellenfél. Hasonló erőt képviselünk, és mindent megteszünk a győzelemért” – mondta Roberto Martinez.

Roberto Martínez. Fotó: mooinblack / Shutterstock.com

A brazil Tite nagyon csalódott volt a búcsú miatt. A szövetségi kapitány szerint a szerencse nem az ő oldalukon állt, de nem akar mentséget keresni, mert nem hisz ebben. “Két nagyon technikás válogatott találkozott egy magas színvonalú mérkőzésen. Belgiumnak nagyszerű csapata van. A szerencséről nem szeretnék beszélni. A kapus Courtois szerencsés volt? Nem, parádés teljesítményt nyújtott!” – mondta Tite.

A statisztika szerint a továbbjutó belgáknak 8, míg a búcsúzó braziloknak 26 lövésük volt a negyeddöntőben. A dél-amerikai gárdának 15 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szakadt most meg.

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org