Ne szépítsük, Costa Rica fásultnak, erőtlennek tűnt első meccsén Szerbia ellen, már közel sem az a friss játékú meglepetéscsapat, mely négy éve megviccelt mindenkit a halálcsoportban. Neymarék döntetlennel kezdtek, ideje javítani, sőt kötelező lenne nyerniük, ha tovább akarnak jutni!

Kerékkötő vagy húzóember?

Lábát féltve ugyan, de próbálkozott a PSG sztárja, aki rátelepedett erre a remek brazil keretre. Előzetesen azt taglaltuk, hogy mennyire összetett névsorból válogatothat Tite kapitány, mennyi lehetőség van a változtatásra, és többféle taktika kivitelezésére. A selejtezők alatt ezt is láthattuk tőlük, de aztán a vébére érkezve újra Neymarról szólt minden. Őt keresték folyton labdával, ő pedig esett-kelt, mentségére szóljon, aprították is rendesen. Nem bírta a terhet, összesen 7-szer adta el a labdát a whoscored.com adatai alapján, amivel magasan a mezőny legpazarlóbb játékosa volt. Érdemes rossz teljesítmény kapcsán megemlíteni Gabriel Jesust is, aki borzalmas produkcióval rukkolt elő. Durva ezt leírni egy brazil támadó kapcsán, de alig tudott passzolni, átadásai 60%-ban értek csak el a címzetthez.

Rosztov-na-Donu, 2018. június 17.
A brazil Neymar (b) és a svájci Valon Behrami az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília – Svájc mérkõzésen a rosztov-na-donui Rosztov Arénában 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)

Nem merte lehozni Neymart

“Volt néhány tiszta helyzetünk, de a befejezéseknél nem összpontosítottunk megfelelően, ami abból eredt, hogy a vb első mérkőzésén túl idegesek voltak a játékosok” – nyilatkozta Tite az első meccs után. Ehhez kapcsolódó statisztika, hogy 21-szer lőttek a brazilok, amiből mindössze 5 találta el a kaput, míg 6 lövés blokkba ment. A svájci retesz kifogott rajtuk, és ez nem túl jó előjel, látva a sok defenzív válogatottat. Azt gondolom több lehetőségük lett volna a győzelemre, ha egész egyszerűen lehozták volna Neymart. Voltak jó dolgai, de mintha mindenki tőle várta volna a megoldást. Coutinhótól kezdve, Firminón át egész sor remek név ott van a csapatban, akiknek ha több teret engednének, jobban is teljesíthetne ez a válogatott. Neymar szerepéből visszább kell venniük, ő ezt a vébét egyedül nem tudja megnyerni.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Elmaradt a bravúros teljesítmény

Nem változott sokat összetételben a costa ricai válogatott, a négy évvel ezelőtti vébéhez képest. Ugyanazok az emberek, ugyanazt a stílust próbálják játszani, de a négy esztendő 30 éves kor fölé vitt mindenkit, aki anno a meglepetés-szereplésben kulcsszerepet vállalt. Volt azért néhány pofás támadásuk, és csapaterejüket mutatja, hogy a támadórészleg szinte minden tagja adott kulcspasszt, bár ezzel egyetemben egyikük sem nyújtott kiemelkedőt. Keylor Navas sem mutatott be földöntúli bravúrokat, fásult csapat benyomását keltette Costa Rica.

Keylor Navas Costa Rica-i kapus nem tudja kivédeni a szerb Aleksandar Kolarov lövését az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportja elsõ fordulójában játszott Costa Rica – Szerbia mérkõzésen a Szamara Arénában 2018. június 17-én. (MTI/AP/Vadim Ghirda)

Azonos taktikák harca

Valószínűleg az nyomta rá a meccsre a bélyegét, hogy Szerbia és Costa Rica is ugyanazt akarta. Védekezni és kontrázni. Ezért lett egy döntetlenközeli összecsapás, amit a számok is mutatnak. Mindkét fél 10-szer lőtt kapura, nagyjából ugyanannyi passzuk, kapuralövésük, szerelésük volt, a fejpárbajok, illetve a labdabirtoklás is közel egálra oszlott el a két csapat között. Mégis valahogy úgy tűnt, hogy Costa Rica kicsit fásultabb, és erőtlenebb, mint déli szomszédunk. A taktikán nem kell változtatniuk, nem is tudnának, szóval Brazília ellen jöhet a bekkelés újra. Svájcnak végülis bevált, más kérdés hogy Shaqiriékben több támadópotenciál van.

Brazília – Svájc újrajátszása lesz?

Ha nem is ugyanolyan, de hasonló meccsképre számíthatnak a brazilok, mint az első körben. Az ellenfél kontralehetőségre várva átadja a kezdeményezést, ők meg próbálják feltörni Costa Rica bunkerjét, lövésekkel, vagy egyéni megoldásokkal. Neymart most is faragni fogják, és nem azért mert annyira utálják, hanem mert kizökkenthető a játékból ezzel. Ha megint vele akarják megnyeretni a mérkőzést a brazilok, akkor ez is izzadós menet lesz. Viszont nyerhető összecsapás még így is, mert az ellenfél kicsit öregebb, fásultabb és lassabb, mint Svájc volt.

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 300.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

A mérkőzéstipp játék nyertese atiloki

Gratulálunk, atiloki!

A nyertes tipp: 1, Philippe Coutinho, 26. perc, beküldve: 2018.06.21 18:06 CEST

 
 

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.