Brazília 1-1-es döntetlent játszott vasárnap Svájccal Rosztovban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.

Mérkőzés összefoglaló

Némi meglepetésre a svájciak kezdték határozottabban és bátrabban a mérkőzést, ám a lendületük csak pár percig tartott ki, majd átadták a területet a dél-amerikai sztárcsapatnak. A brazilok egy rövid ideig keresték a fogást ellenfelük védekezésén, aztán a 11. percben sikerült először nagy helyzetet kialakítaniuk, amelyből csak Paulinho pontatlan lövése miatt nem lett gól. A brazilok fölénye folyamatosan nőtt, a svájciak csak a védekezéssel törődtek, a játékrész közepére azonban mégis hátrányba kerültek Coutinho gyönyörű lövése után.

A februári sérülése óta első tétmérkőzésén játszó, s lendületes játékkal – valamint látványos frizurával – visszatérő Neymar vezette brazilok előnyük tudatában fokozatosan visszavettek a tempóból, s az utolsó negyedórára teljesen átadták a kezdeményezés lehetőségét a riválisnak, mely ennek ellenére sem tudott igazi helyzetet kialakítani a félidő végéig.

A fordulás után Svájc a korábbiaknál lendületesebb futballt játszott, s mindössze öt perc elteltével egy szögletet követően egyenlíteni tudott. A brazil csapatot érezhetően váratlanul érte a kapott gól, néhány percig némileg zavartan játszott, ám később rendezte a sorait.

A dél-amerikaiak ismét átvették az irányítást, ám a játékrész derekáig helyzetig sem jutottak el, majd azonban Coutinho rúghatott volna ismét gólt, de célt tévesztett. A hajrára már nyomasztó volt a brazil-fölény, sorra adódtak kecsegtető lehetőségek Neymarék előtt, de vagy pontatlanok voltak, vagy Sommer hárított, így végül a vb egyik esélyesének meg kellett elégednie a döntetlennel.

E-csoport tabella

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Brazília 3 2 1 0 5:1 +4 7
Svájc 3 1 2 0 5:4 +1 5
Szerbia 3 1 0 2 2:4 -2 3
Costa Rica 3 0 1 2 2:5 -3 1

Brazília mérkőzései a foci-vb-n

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
jún 17.
bra
1 - 1
(1 - 0)
sui
RosztovM4 Sport
jún 22.
bra
2 - 0
(0 - 0)
crc
SzentpétervárM4 Sport
jún 27.
srb
0 - 2
(0 - 1)
bra
Moszkva - Szpartak StadionM4 Sport
júl 2.
bra
2 - 0
(0 - 0)
mex
SzamaraM4 Sport
júl 6.
bra
1 - 2
(0 - 2)
bel
KazánM4 Sport
Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

5 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.