Kezdőlap Foci VB Hírek A brazil kapitány szerint játékosai túl feszültek voltak

A brazil kapitány szerint játékosai túl feszültek voltak

125
4
Adenor Bacchi, ismertebb nevén Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília – Svájc mérkõzésen a rosztov-na-donui Rosztov Arénában 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a világbajnokság első mérkőzésén, a Svájc elleni 1-1-es döntetlen alkalmával játékosai túl feszültek voltak.

A szakember úgy véli, a góljukig – amit a 20. percben Philippe Coutinho szerzett – túl nagy nyomás volt a brazil kezdőcsapat játékosain, akik a feszültség miatt még a gólelőny birtokában sem játszottak elég pontosan.

“Volt néhány tiszta helyzetünk, de a befejezéseknél nem összpontosítottunk megfelelően, ami abból eredt, hogy a vb első mérkőzésén túl idegesek voltak a játékosok” – mondta Tite. Hozzátette: mivel győzelmet várt, csalódott a döntetlen miatt. A kapitány segítője, Cleber a brazil együttes “gyilkos ösztönét” hiányolta az összecsapáson, és hibaként említette, hogy túl gyakran veszítettek labdát, ami persze az ellenfél érdeme.

“A svájciak sokkal kiegyensúlyozottabban futballoztak, mint a 2014-es vb-n”

– nyilatkozta a segédedző. Hangsúlyozta: a riválisnak sikerült nyomás alatt tartania a brazil játékosokat, akik hiába dolgoztak ki helyzeteket, nem voltak elég hatékonyak a befejezéseknél.

Az ötszörös vb-győztes dél-amerikaiak, a torna egyik favoritjai, az E csoportban legközelebb pénteken, Costa Rica ellen lépnek pályára, majd jövő szerdán Szerbiával mérkőznek meg.

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

4 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.