Sokat vártunk a marokkói csapattól, de a támadások befejezésével annyira meggyűlt a bajuk, hogy két kör alatt ki is estek. Domináltak Portugália ellen, de vereség lett a vége. Spanyolország is szimpatikus vesztes gyártásban volt, mint a portugálok, hiszen egyetlen góllal tudták csak verni Iránt.

Egyszerűen imádnak passzolni

Ahogy mi magyarok imádjuk a pálinkát, a spanyolok valami hasonló módon kötődnek ahhoz, hogy egymáshoz rúgdossák a labdát. Az eddigi két kör alatt 1532-szer passzoltak, mindezt 91%-os hatékonysággal. Mondanom sem kell, toronymagasan ez a legtöbb átadás a teljes vb-mezőnyben. Kulcspasszokban, tehát mondjuk úgy helyzetet teremtő, helyzetbő hozó átadásokban viszont nincsenek az élemezőnyben. Egy-egy fázisban én azt éreztem, hogy Lopetegui munkája szépen lassan szertefoszlik, és nem olyan hatékony a labda nélküli letámadásuk, illetve labdabirtoklásuk is csak fásult passzolgatásból állt.

Kazany, 2018. június 20.
A spanyol Diego Costa (j) a gólját ünnepli csapattársával, Iscóval az Irán – Spanyolország mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában a Kazany Arénában 2018. június 20-án. (MTI/AP/Frank Augstein)

Labdabiztos játékosok egész sora

Az biztos, hogy fásultan is mindenki nagyon labdabiztos náluk, még a védők is. Sergio Ramos passzolt eddig a legtöbbet a spanyol csapatban, és mindezt közel 95%-os pontossággal tette. A mostanában sokat kritizált hátvéd remek munkát végez Piquével kiegészülve. Fejpárbajokat nyernek, felszabadítanak, és ha kell akkor a támadáshoz is hozzá tudnak járulni, Ramosnak már egy gólpassza is van, mindezt középső védőként. Diego Costának adta, még a portugálok ellen egy középre fejelt labdával. Mellettük érdemes még Iscót is kiemelni, aki Irán ellen újfent remekül játszott. Kilenc cselét is megették az irániak, a teljes vb-mezőnyben eddig csak Messinek volt több sikeres egyéni megoldása.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Több volt ebben Marokkó, elszúrtad!

A háziagazda Oroszország 25 kapuralövéséből 8 gólt is tudott szerezni, eközben Marokkó 28-szor próbálkozott, és egyetlen találatot sem szerzett. A kaput is mindössze 7-szer találták el a marokkói játékosok. Marokkó mindössze önmagát mattolta egyszer Irán ellen, amivel meg is pecsételte a teljes világbajnokságát. Sajnálhatják, mert volt kraft ebben a csapatban. Több nagyon ügyes játékosukat is láthattuk, akik remekül cseleztek, jól passzoltak (Amrabat, Ziyech vagy épp Harit), de az akciók befejezésével hadilábon álltak. Azt gondolom, hogy egy ilyen támadópotenciál nem mehet haza rúgott gól nélkül, bár ehhez jelentősen fel kell javulniuk lövésben, vagy talán inkább bátorodniuk. Marokkó gólja Spanyolország ellen 2.14-ért játszható.

Nordin Amrabat (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Matek helyett nyerni kellene

Ebben a csoportban könnyen előfordulhat teljesen egyenlő csoportállás, jelenleg is az van Portugália és Spanyolország között. A végső sorrend meghatározásáról ide kattintva olvashatsz bővebben, de azt hiszem a spanyoloknak az lenne a legjobb, ha nem matekolnának, hanem szimplán megnyernék ezt a mérkőzést. Diego Costa jó formában van, Marokkó támadó focit játszik, nem kell bunkert feltörni, tehát lesz lehetőségük a sikerre. Az Unibetnél 1.35-ért kínálják a spanyol győzelmet, de én a gólokban talán több fantáziát látok, például AH 2 gól felett 1.45-ért. Viszlát Marokkó!

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 300.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

A mérkőzéstipp játék nyertese caps lock

Gratulálunk, caps lock!

A nyertes tipp: X, Gulácsi Péter, 55. perc, beküldve: 2018.06.25 15:49 CEST

 
 

1 hozzászólás

Comments are closed.