Kezdőlap Foci VB Hírek Örömünnep Párizsban, ujjong a francia sajtó

Örömünnep Párizsban, ujjong a francia sajtó

99
0

Örömünnep kezdődött Párizsban azt követően, hogy a francia labdarúgó-válogatott kedden este bejutott a döntőbe az oroszországi világbajnokságon.

A Belgium elleni 1-0-s sikert követően több ezer mámoros szurkoló lepte el a
Champs Élysées-t, néhányan tűzijátékot is kilőttek a híres sugárút felett. A drukkerek a francia himnuszt énekelték, és azt skandálták, hogy “Döntősök vagyunk!”. A rendőrség biztonsági okokból lezárta a környező utcákat a forgalom elől.

A párizsi városháza előtt is nagy volt az öröm, a felállított kivetítőn körülbelül 20 ezren nézték a meccset, s azt, ahogy az 51. percben Samuel Umtiti befejeli a győztes találatot. A francia sajtó sem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, a L’Équipe azt írta, hogy a csapat “Ellenállhatatlan”, a BFMTV nevű tv-csatorna műsorvezetője pedig azt mondta: “Ez fantasztikus! Egész Franciaország megőrül!”.

Néhányak álma egyre kevésbé tűnik őrültnek – fogalmazott a France Football, a Le Parisien szerint pedig a csapat új fejezetet írt a francia futball történelmébe.

“Megcsinálták. A Kékek 1-0-ra megverték Belgiumot egy lélegzetelállító mérkőzésen” – írta a La Provence. A belga sajtó ezzel szemben érthetően keserűen értékelte az elődöntőt, a De Standaard úgy fogalmazott, hogy Belgiumé a játék, de Franciaországé a győzelem, a Le Soir pedig azt írta: “Egy apró gól volt a különbség. Egy apró gól, amely az álom megvalósulását vagy az örök bánatot jelenti attól függően, hogy melyik oldalon állsz.” A franciák az angol-horvát párharc győztesével játszanak majd a vasárnapi döntőben.

Francia vb-menetelés

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
jún 16.
fra
2 - 1
(0 - 0)
aus
KazánM4 Sport
jún 21.
fra
1 - 0
(1 - 0)
per
JekatyerinburgM4 Sport
jún 26.
den
0 - 0
(0 - 0)
fra
Moszkva - Luzsnyiki StadionM4 Sport
jún 30.
fra
4 - 3
(1 - 1)
arg
KazánM4 Sport
júl 6.
uru
0 - 2
(0 - 1)
fra
Nyizsnyij NovgorodM4 Sport
júl 10.
fra
1 - 0
(0 - 0)
bel
SzentpétervárM4 Sport
júl 15.
fra
4 - 2
(2 - 1)
cro
Moszkva - Luzsnyiki StadionM4 Sport
Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org