Kezdőlap Történelem Nyolc éve tánccal kezdődött a világbajnokság

Nyolc éve tánccal kezdődött a világbajnokság

849
0

Siphiwe Tshabalala gólja után afrikai táncleckét kapott a világ.

Hatalmas bulival indult a 2010-es vébé, a nyitómeccsen a házigazda szerezte az első találatot. Igaz nem ért győzelmet Tshabalala nagyszerű lövése, mert Mexikó később egyenlített, de a gólörömöt rendre beválogatják a világbajnokság legemlékezetesebb pillanatai közé.

“Vicces volt, hogy nem is a gólomról kérdeztek a meccs után, hanem a nevemről. Hogyan ejtem – érdeklődtek a riporterek, de nem hibáztatom őket. Aznap este alig tudtam aludni, folyton a gólom járt a fejemben, újra és újra lejátszódott. Különleges találat volt, ha majd idősen visszanézek arra a napra, akkor úgy fogom gondolni, hogy azon a napon megváltozott az életem” – mondta a nyitó találat szerzője.

Visszaemlékezett a táncra is, ami szerinte népét jellemzi. “Ne értsen félre, de azt éreztem akkoriban, hogy nem tisztelik az afrikaiakat. Megrendeztünk egy vébét, most már mindenki láthatja, hogy erre is képesek vagyunk. A táncom? Ez az életünk részét képezi, imádunk ünnepelni, és szeretjük stílusosan csinálni. Néhányszor gyakoroltuk a mozdulatokat edzésen” – nyilatkozta a dél-afrikaiak hőse.

Ingyenes VB-tippjáték! Összdíjazás: 150.000 Ft!

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org