Kezdőlap Foci VB Hírek Kizárták a horvát delegációból Vukojevicet

Kizárták a horvát delegációból Vukojevicet

104
0

Kizárták a horvát labdarúgó-válogatottat kísérő delegációból Ognjen Vukojevicet, aki a hátvéd Domagoj Vidával közösen Ukrajnát éltető videót osztott meg a közösségi médiában az oroszok ellen sikerrel megvívott világbajnoki negyeddöntőt követően.

A nemzetközi szövetség (FIFA) vasárnap figyelmeztetésben részesítette Vidát, ám más szankciót nem alkalmazott vele szemben. A horvát szövetség azonban most lépett, a csapatot megfigyelőként kísérő Vukojevictől visszavonta a vb-akkreditációját.

A FIFA hétfőn este jelentette be, hogy Vukojevicet 15 ezer svájci frankos bírsággal sújtja, mivel a szabályzat tiltja a politikai véleménynyilvánítást a többi között a vb-n is.

Vida a házigazda ellen megnyert szombati negyeddöntőt követően azt kiabálta, hogy “dicsőséget Ukrajnának!”. Vukojevic – aki Vidához hasonlóan pályafutása során megfordult a Dinamo Kijevben – ezt még annyival egészítette ki, hogy “ez győzelem volt a Dinamo és Ukrajna számára is, gyerünk Horvátország!” Miután az erről készült videofelvétel felkerült az internetre, az oroszokat felháborította az eset.

Vida a Sport Express című újságnak azt nyilatkozta: nem volt semmiféle politikai üzenete a mondandójának, csak a korábbi kijevi csapattársainak akart viccesen üzenni.

“Szeretem az oroszokat és az ukránokat is” – mondta a kijevi védelmet 2013-tól idén januárig erősítő 29 éves horvát labdarúgó, aki a negyeddöntő hosszabbításában gólt fejelt, és a 4-3-ra megnyert tizenegyespárbajban is értékesítette lehetőségét.

Ukrajna és Oroszország között a Krím-félsziget hovatartozása miatt 2014 óta feszült a politikai helyzet, amely katonai konfliktushoz vezetett.

A horvátok szerdán az angolokkal mérkőznek a vb-elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org