Nem sokat mutattak első meccsükön az irániak, az ellenfél térfelén alig jártak, és a kaput is alig találták el. Marokkó viszont rendes volt, és önmagát verte meg. Spanyolország ellen a szerencse már nem lesz elég, mert a portugálok ellen láthattuk, hogy a négy évvel ezelőtti enervált, lassú és motiválatlan hispán csapat már a múltté.

Védekezés, lehetőleg 11 emberrel

Irán elég gyenge teljesítménnyel rukkolt elő Marokkó ellen, de a futball szépsége(?), hogy mégis nyert. Mindössze 16 percig volt náluk a labda, nem dédelgették ezen negyedóra alatt sem, amint lehetett küldték előre. Támadásaik átlagosan három passzból álltak, és több hosszú átadásuk volt, mint az összességében sokkal többet passzoló Marokkónak. Ez a labdaszerzés esetén gyors kapu elé kerülés egész jól működött, voltak helyzeteik az első játékrészben, de nem tudták őket kihasználni. Azmounék pontatlanságának köszönhetően csak két kaput eltaláló lövésük volt, és úgy tűnt ez idővel, fáradtsággal egyre rosszabb és rosszabb lesz, hiszen a második játékrészben is volt egy-egy kontrájuk, de lövésig már nem jutottak az irániak.

Szentpétervár, 2018. június 15.
Az iráni Vahid Amiri, miután a marokkói Aziz Bouhaddouz öngólt fejelt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának elsõ fordulójában játszott Marokkó – Irán mérkõzésen Szentpéterváron 2018. június 15-én. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Igazi meglepetésre ez kevés lesz

Lőttem már csúnyán mellé a vébén, de úgy gondolom Irán védelme nem annyira jó, inkább Marokkó volt vérszegény, és támadásban egyenesen kilátástalannak éreztem őket. Olyan szűrők, mint Busquets, könnyedén megakasztják az iráni kontrákat, vagy ha mégis átjutnak rajta, és kapu elé kerülnek, nem lesz annyi idejük, mint az első meccsen. Pique, vagy épp Sergio Ramos is gyorsan visszazár, ezért nagy javulásra van szükség például Azmountól. Gyorsabb, pontosabb befejezésre, bár említsük meg, hogy nagyot melózott, az első meccs összes pályán lévő játékosa közül ő nyerte a legtöbb fejpárbajt, és többször szerelt is, labdát szerzett.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Spanyol dominancia várható

Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy megmondjuk, fel fog borulni a pálya. Irán nagyjából 20-30%-ban birtokol majd, de többségében azt fogjuk látni, hogy a spanyolok megpróbálják bejátszani az ellenfél retesze mögé a labdát. A portugálok ellen az első félidőben zavaros, ijedt módon kezdtek, a két fellépő portugál szélsővédő azt csinált, amit akart. Aztán idővel helyreállt a rend, a második félidőben már a labdabiztos, jól helyezkedő spanyolokat láthattuk. Összehasonlításképp, a hispánok támadásai átlagosan 10 passzból épülnek fel, és bár háromszor annyit passzoltak, mint az irániak az első körben, mégis kevesebb hosszú átadásuk volt Iniestáéknak. Nincs már tiki-taka? Dehogynem!

Szocsi, 2018. június 15.
A spanyol Diego Costa ünnepel, miután belõtte második gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának elsõ fordulójában játszott Portugália – Spanyolország mérkõzésen a Fist Olimpiai Stadionban, Szocsiban 2018. június 15-én. (MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Két remek spanyol középpályás

Ronaldo joggal lopta el a showt a hatgólos ibériai derbi után, piszok nagyot játszott. Mellette Diego Costa még a hírek főszereplője góljai miatt, ezért kevés szó esik Iscóról, aki suttyomban igazi klasszis teljesítménnyel járult hozzá a meccshez. Váltogatta az oldalt, hol jobbon, hol balon tűnt fel (ahogy több spanyol játékos is), amivel rendesen bekevert a portugáloknak. Ahol épp játszott, ott indultak a spanyol támadások, melyeknek főszereplője volt. Eközben az ellenkező oldalon David Silva is remekelt, három kulcspasszal hozta helyzetbe társait. Iniesta és Koke kissé enerváltan játszott, de két kollegájuk ha meg tudja ismételni az első meccses teljesítményt, akkor sok gondjuk nem lesz Irán ellen.

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 300.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

Kevés a jó szorzó

Túlságosan egyértelmű a leosztás, amihez nem túl jó szorzókat kapunk. Spanyolország győzelme 1.16-ért játszható, de még a legalább 2 hispán gól sem fizet túl jól (1.36). Ezzel persze helyzetbe kerülnek azok, akik szerint meglepetést várnak, Irán sikere közel 25-szörös pénzt érhet. Azt gondolom nyerni fognak a spanyolok, de előzetesen nem sok jó tipp van a gyenge oddsok miatt.

Az oddsok a Bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-06-18, 12:00CET!

A mérkőzéstipp játék nyertese bancho

Gratulálunk, bancho!

A nyertes tipp: 2, Diego Costa, 20. perc, beküldve: 2018.06.20 19:07 CEST