Nem kell bemutatni senkinek a horvát középpályát, Rakitic, Modric vagy épp Badelj is húzóember volt eddig, miközben a dánoknál szintén ez a csapatrész tűnik legjobbnak. Náluk Eriksen és Sisto hozza a meccseket, és mindkét félnél láthattunk klasszis kapus teljesítményeket is. Érdekes összecsapás vár ránk vasárnap este!

Mindent uralnak Modricék

Többféle módon is pályára lépett a horvát válogatott a világbajnokságon, hol 4-2-3-1-ben, hol 4-1-4-1-ben, de mindig a középpálya dominált. Ez a részleg mentesíti a védelmet a komoly munka alól, és megalapozza a gólokat is. Modric és Rakitic annyira komplex játékosok, hogy többféle variációs lehetőséget is biztosítanak. Ha kell szerelnek, például Rakitic az egyik legjobb ebben a horvátoknál, de ha kell, támadásokat megalapozó kulcspasszokat is képes adni ez a két játékos. Ezen a vébén úgy néz ki felnőnek melléjük a társak, Badelj, Perisic és Rebic is remekül játszott eddig. Modric kétszer, Rakitic pedig egyszer volt eredményes, tehát gólszerzőként is számíthat rájuk a csapat.

Nyizsnij Novgorod, 2018. június 21.
A horvát Luka Modric ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját a Horvátország – Argentína mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában Nyizsnij Novgorodban 2018. június 21-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)

Eriksen, a dán Modric

Nem kavartak annyit a mágnestáblánál a dánok, mint a horvátok. Nem is tudtak volna, a keretük gyengébb, sokkal kevesebb lehetőséget biztosít. Érdekes módon viszont náluk is egy középpályás a legjobb. Christian Eriksen nélkül ez a csapat talán ki sem jutott volna a világbajnokságra. Azért nem túl veretesen csapatják eddig a vébén, mindössze két rúgott góllal jutottak nyolcaddöntőbe. Mindkét találatban része volt Eriksennek, az egyiket ő szerezte, a másikhoz pedig a gólpasszt adta. Magasan ő próbálkozik legtöbbször lövéssel a dánok közül, ezért ha hiszünk az északiak találatában, akkor a Tottenham játékosának lövéseinek számára és góljára (5.50) is jó ötlet lehet fogadni. Modricékkal ellentétben a védő munkája nem kiemelkedő, ami azért nagy hátrány lesz. Simán elvesztik majd a középpályát a nyolcaddöntőben.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Kapusok is jól teljesítenek

Mindkét válogatott eddig egyetlen árva gólt kapott csak, és ebben a hálóőreiknek is nagy szerep jutott. A horvátoknál mindjárt kettő kapusról is beszélhetünk, hiszen Kalinic is pályára lépett, Subasic mellett. Mindketten 5-5 védésnél járnak, de még náluk is több akciót állított meg a dánok portása. Schmeichel, akinek elege van abból, hogy folyton apjáról kérdezik, 12 bravúrral járult hozzá a dán védelemhez. Nem véletlen a 2.5 gólnál kevesebbre adott 1.52-es szorzó. Nem ez lesz a világbajnokság legtöbb találatát hozó mérkőzése.

Szamara, 2018. június 21.
Kasper Schmeichel dán kapus (b) és az ausztrál Andrew Nabbout az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Dánia – Ausztrália mérkõzésen a Szamara Arénában 2018. június 21-én. (MTI/AP/Efrem Lukackij)

Fogadnék, ha tudnék mire

Amikor két ilyen középpályára fókuszáló együttes találkozik, akkor abból egy nem túl izgalmas összecsapás szokott kerekedni. Emiatt a fogadásban is szűkösek a lehetőségeink, gólokra, jelentősebb akciókra előzetesen nem sok esély mutatkozik. Összetettebb, jobb csapat az én szememben Horvátország, ezért az ő győzelmükre tippelek. Modricék sikere 1.88-ért játszható, a továbbjutásukra adott szorzó pedig 1.42-ért szerepel a kínálatban.

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 450.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

A mérkőzéstipp játék nyertese drogos

Gratulálunk, drogos!

A nyertes tipp: X, Ivan Perisic, 67. perc, beküldve: 2018.06.30 14:21 CEST