Kevesebb, mint egy hét maradt a világbajnokság rajtjáig, csapatok felkészülési fázisa a végső stádiumába ért. Még pár finomhangolás maradt hátra. Szombaton és vasárnap is pályára lép még pár világbajnoki résztvevő, ezekkel a találkozókkal foglalkozunk most. 

Magyarország – Ausztrália

Nekünk magyaroknak elsősorban az a fontos, hogy mi hol tartunk. Na de mégis hol? Mire is készülünk? Ez egyelőre nem derült ki Leekens eddigi munkájából, de ami késik, nem múlik. Az ausztráloknak elsősorban felhozó meccs lesz ez, fizikai megmérettetés. A másodedző, Mark van Bommel is ezt emelte ki a sajtótájékoztatón. Egész mérkőzésen küzdenek és hajtanak, ami a magyarok számára megterhelő lehet majd a találkozó során. Dzsudzsák Balázs játéka erősen kérdéses, így támadásban még nehezebb dolgunk lehet, mivel az ausztrálok elsősorban a defenzív játékra koncentrálnak. Ennek értelmében érdemes elgondolkozni egy 2,5 gól alatti fogadáson (1.61), bár akkora érték nincsen benne.

Svédország – Peru

Peru “visszakapta” Paolo Guerrerót, aki egyből két góllal vette ki a részét a szaúdiak elleni 3-0-ás sikerből. Vele megélénkül a dél-amerikai ország támadójátéka. Sok helyzetet dolgoztak ki a szaúdiak ellen is, valami hasonló várható a svédekkel szemben is. A kérdés csak az, hogy eltalálják-e a kaput? Az északi ország ugyanis Dánia ellen is jól védekezett, viszont itt el is fogyott a lendületük. Támadásban már csak erőlködtek. Most megkérdezheti magától a szövetségi kapitány, hogy vajon tényleg nincsen szükség Ibrahimovicra? A játéknap egyik meglepetése lenne, ha a svédeket is megverné Peru, de egy DNB-vel karöltve nem tűnik rossz opciónak (2.25).

Spanyolország – Tunézia

Amennyire akadozott a svájci válogatott ellen a spanyolok támadójátéka, olyannyira működhet Tunézia ellen. Az afrikai ország elsősorban offenzív játékra van berendezkedve, nem erősségük a védekezés, ez a felkészülési mérkőzéseken is megmutatkozott. Itt végre élhet a sok passzos és végsőkig kijátszott spanyol taktika.

Andres Iniesta (Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com)

Tunézia már a portugálok és a törökök ellen is bizonyította, hogy ők nem az a holmi defenzív focit prezentáló kiscsapat lesznek, hanem igenis próbálnak gólokat lőni. Ezzel üde színfoltjává válhatnak a vb-nek, míg a spanyolok számára tökéletes felkészülést nyújthatnak (2,5 over: 1.75).

Dánia – Mexikó

Biztos döntetlen? Két olyan csapat, ahol ugyan vannak jó képességekkel megáldott támadók, mégsem szórták a gólokat a felkészülés során. Sok kihagyott helyzet, aránylag fegyelmezett védekezés jellemezte játékukat. Ezek után joggal következtethetünk egy döntetlenre a Dánia – Mexikó találkozó esetében. A fogadóirodák is így gondolkodnak (3.20). Egyik oldalon Christian Eriksen villanásában bízhatnak, míg a másikon Hirving Lozano zsenijében. Azért ez nem túl biztató a gólok szempontjából (2,5 under: 1.60)).

Ausztria – Brazília

Sajnálhatják a labdarúgást szeretők, hogy Ausztria nem jutott ki. A felkészülési mérkőzések során egészen szépen játszottak, több komolyabb skalpot is szereztek (Uruguay és Németország). Franco Fodát túl későn nevezték ki, lehet, ha előbb érkezik, akkor meglett volna a vb-re való kijutás is. A potenciál ugyanis ott van a keretben. A braziloknál Neymar végre kezdhet. Olyan kemények az edzések Coutinhóéknál, hogy sérülések is gyakorta előfordulnak. Ezért nem játszhat például Fred az osztrákokkal szemben. Egyértelműen a brazilok a favoritok, de nem fognak ők minden “csínbe” belemenni, így pedig Foda csapata megszorongathatja őket (+1,5 góllal: 1.54).