Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság szombati bronzmérkőzésének két résztevője, Belgium és Anglia eddig 22 alkalommal találkozott egymással, a szigetországiak 15-ször, a belgák mindössze kétszer győztek, ötször döntetlen eredmény született.

Az első találkozójukat 97 évvel ezelőtt, Brüsszelben rendezték, az angolok 2-0-ra nyertek. A legutóbbi meccsük június 28-án volt, a vb csoportkörében, 1-0-s belga siker lett a vége. Ezt megelőzően vb-n korábban kétszer találkoztak egymással: 1954-ben, Svájcban 4-4-et játszottak, 1990-ben, Olaszországban, a nyolcaddöntőben pedig hosszabbítás után az angolok nyertek 1-0-ra.

Mindkét csapat története második bronzmérkőzésére készül: a belgák 1986-ban hosszabbítás után 4-2-re kikaptak a franciáktól, az angolok pedig 1990-ben 2-1-re a házigazda olaszoktól. Belgium 1-0-ra maradt alul a franciákkal szemben az elődöntőben, ez volt eddig az egyetlen olyan mérkőzése a tornán, amelyen nem szerzett gólt. 14 találatával továbbra is a legeredményesebb válogatott a mostani vb-n.

Az angolok csapatkapitánya, Harry Kane vezeti a góllövőlistát, ugyanúgy hatszor talált be, mint az egy vb-re vonatkozó eddigi legeredményesebb angol góllövő, Gary Lineker. A belgák góljait kilenc különböző játékos szerezte a vb-n, a vonatkozó rekordot a franciák (1982) és az olaszok (2006) tartják egyformán tíz-tíz gólszerzővel.

Az angolok középpályásának, Jordan Hendersonnak 30 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg szerdán, a horvátok elleni vereséggel, korábban egyetlen angol játékos sem produkált hasonló szériát a válogatottban. 23 belga kerettag közül 11 angol klubban játszik.

Bronzérmet nyer:

Belgium 1.62  Anglia 2.30

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org