Ez a világbajnokság nem jött össze Costa Ricának, két kör után már nincs esélye a továbbjutásra. Svájc helyzete viszont nagyon jó, a továbbjutást saját kézben tartja. Egy döntetlen már biztosan nyolcaddöntőt fog érni, de miért is ne omolhatna össze a végére Costa Rica, elősegítve ezzel az albán sasok újbóli megjelenését.

Ez most mellé ment Navas!

Mivel a Real Madridban véd, és a többiek pedig “csak” a Betisben, vagy épp a Celticben játszanak, ezért Navas feléjük emelkedhet. Legalábbis ezt gondolja a hálóőr a hírek szerint, és ezzel előidéz öltözői feszültséget. Kevés csapat tud igazán egységes lenni mostanában, mindig valaki gondoskodik a széthúzásról. Persze nincs akkora balhé, mint az argentinoknál például, és azért a pályán ebből csak annyit láthatunk, hogy nem nagyon kap pacsikat Navas, mikor véd egy nagyot. Ha már itt tartunk, Szerbia ellen még nem volt igazán formában, 3 védése mellett szabadrúgásból mattolták, aztán Brazília ellen már villogott. Hétszer is hárítani tudott, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megnehezítsék Neymarék dolgát.

Keylor Navas (Fotó: Maxisport / Shutterstock.com)

Védelem van és más semmi

Nem sokat változott ugyebár a costa ricai csapat összetétele a legutóbbi világbajnokság óta, ami a védekezésben még jól is jött, de támadásban már annyira nem. 43 szerelésüknél csak néhány csapat védelme teljesített jobban, de felszabadításokban is az elsők között vannak. Nagy kár számukra, hogy passzív bekkelésben jók, nem tudják a megszerzett labdát jól hasznosítani, és olyan jól működő kontrába átvinni, mint négy évvel ezelőtt. A teljes mezőnyben Costa Ricának van a legkevesebb kapura lövése, 13 próbálkozásból mindössze 3-szor találták el az ellenfél kapuját. Ennyire kevés helyzetet teremtve nem is csoda, hogy kiestek.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Mentális erő hátrányból felállni

Egy átlagos meccsen is igaz, de ha egy világbajnokságon történik, akkor szerintem különösen nagy mentális erőről beszélhetünk, ha egy csapat hátrányból tud felállni. A szerbek jól kezdték és kézben tartották a meccset Svájc ellen, mely a második félidőben egy gólos hátrányból tudott nyerni 2:1-re. “Vezettek 1:0-ra, és ráültek az eredményre. Ezek a srácok Európa legjobb klubjaiban játszanak, szóval tudták mit csinálnak. Mi viszont meg tudtuk fordítani az eredményt, ez olyasmi, amire évek óta nem voltunk képesek”nyilatkozta a meccs után Shaqiri.

Xherdan Shaqiri. Fotó: AGIF / Shutterstock.com

Jól működő 4-2-3-1

Miközben egyes csapatok felállása módosul akár az eredmény fényében, akár az idő elteltével fáradtság miatt például, addig Svájc tartja a 4-2-3-1-es felállását. Jól is működik a dolog, védekezés terén például Sommernek nincs annyi védeni valója, vagy a középpályás szűrés működik, vagy a négy védő teljesít jól. Előre játékban pedig a labdaszerzéseknél Shaqiri gyorsasága aranyat ér. Nem véletlen, hogy a szerbek elleni gólja után mezlevéttel ünnepelt, sok meló lehet a sprintjei mögött 😀 Svájci szempontból nem ártana viszont, ha a taktika élén játszók feljavulának. Seferovic és Dzemaili nem sokat tettek eddig a csapat teljesítményéhez, pedig posztjuk alapján ők lennének a nyerőemberek.

Svájc nyerhet, ha nincs matek

Nem tudhatjuk hogyan gondolkodnak a svájciak, beérik-e a második hellyel, vagy mindenképp nyerni szeretnének. Pusztán játékerőre alapozva úgy gondolom, hogy Svájc legyőzheti Costa Ricát, mely idősebb kerettel ennyi bekkelésbe simán belefáradhatott. A svájciakra adott 1.75-ös szorzó ezért tetszik is, de azt hiszem érdemes lesz élőben fogadni a meccsre, látva a motivációt. A gólok piacán az over jól fizet, a 2.5-nél több 2.43-ért játszható, ami reális, hiszen mindkét csapat inkább defenzív volt eddig, mintsem támadó jellegű.

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 300.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

A mérkőzéstipp játék nyertese Agot Gamer

Gratulálunk, Agot Gamer!

A nyertes tipp: 1, Mikel Oyarzabal, 43. perc, beküldve: 2018.06.26 18:26 CEST