Rögtön egy kellemetlen ellenféllel kezd a Robert Lewandowski fémjelezte válogatott. Szenegál sokat fejlődött az elmúlt időszakban, talán még a 2002-es csapatot is felülmúlhatják, de ehhez egy jó kezdésre van szükség tőlük. 

Egy ember a többiek felett?

Robert Lewandowski mára barokkos túlzással élve egyet jelent a lengyel válogatottal. A világbajnoki selejtezők során 16 gólt szerzett, nagyban függött tőle a vb-re való kijutás. Ez a függőség a selejtezőben még vállalható volt, de egy vb-n már kevésbé. Láthattuk, hogy az Európa-bajnokságon is visszaütött, hogy csak Lewandowskira épült a gárda támadójáték. A Bayern csatára formán kívül volt, erőlködtek is rendesen a lengyelek. Abból a szempontból jobb a helyzetük, hogy Zielinski vagy épp Linetty személyében erősödött a középpálya, de Arkadiusz Milik formán kívül van, így igazi alternatívája nincsen Lewának a támadósorban.

Robert Lewandowski (Fotó: MediaPictures.pl / Shutterstock.com)

Legalább a védelem rendben?

A selejtezők során 14 gólt kaptak, de a felkészülési mérkőzéseken is sokszor kapituláltak. Játékuk elsősorban a gyors kontrákra és a fegyelmezett védekezésre épül, de igazán jó védőik nincsenek. Kapuban Szczesny biztos(abb) pont lehet, de sokszor kell majd bravúrokhoz nyúlnia, mert Glik és Piszczek sem a magabiztosság jelképe. Széleken rendre megbontható a hátsó alakzat, lesre állításban szintén nem jeleskednek. Középpályától sok függ, hogy Krychowiak milyen hatékonysággal szűr. Linettyre is nagy szükség lehet, mert az ellenfeleket lassítani kell, hogy ne rohanjanak át rajtuk. Dánok megmutatták (0-4), hogy mire képes ellenük egy gyors gárda, márpedig Szenegál nem a lassúságáról híres.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Gyorsaság és erő

Szenegál elsősorban fizikális képességeik alapján emelkedik ki a mezőnyből. Kalidou Koulibaly a védelem oszlopa, magassága révén dominálhat, Robert Lewandowski megszenved ellene. A középpályán két szűrő van a hátsó alakzat előtt, ami biztosítja a hatékony defenzív focit. Gueye, Kouyaté és Badou Ndiaye közül ketten kezdenek, nagy munkabírásúak, mellettük nehéz lesz az ellenfélnél Zielinskinek szerveznie a játékot. A lengyel védelemnek a legnagyobb gondot a gyors és agilis szenegáli támadók jelentik. Sadio Mané sebességével elit európai klubok sem tudnak mit kezdeni, ehhez jön még hozzá Ismaila Sarr vagy Keita Baldé hasonló tempója.

Moussa Sow. Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com

Nehéz megverni őket

Szenegál már a felkészülés során is bizonyította, hogy nagyon kellemetlen ellenfél. A horvátok alig bírták ellenük felhozni a labdát, sokra nem mentek a klasszis középpályájukkal. Már védelemben való passzolgatás is nehezen ment Modricéknak, egy jóval gyengébb lengyel hátvédsor nagyon meg fog szenvedni Manéékkal szemben. Állóképességben egyértelműen jobbak az afrikaiak, taktikai szempontból múlhatnák felül a lengyelek őket, de erősen kérdéses, hogy Nawalka vezette csapat alkalmas-e erre.

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 300.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

Egy fecske nem csinál nyarat

Ha Lewandowskit megfogja a szenegáli védelem, akkor megoldhatatlan helyzetbe kerül a lengyel válogatott. Nincsen megfelelő alternatívájuk, pontrúgásoknál esetleg Glik okozhat még veszélyt, de erre biztosan figyelnek majd Koulibalyék. Bármennyire is furcsa, de itt bizony a nagyobb érték a szenegáli sikerben van (3.30). Kontráik révén zavart okozhatnak a lengyel védelemben, amit nem biztos, hogy le tudnak követni Piszczekék.

A cikkben megjelent oddsok a bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-06-16, 13:30CET (Játssz felelősen! BeGambleAware.org 18+) 

A mérkőzéstipp játék nyertese Sound

Gratulálunk, Sound!

A nyertes tipp: 2, Keita Balde, 7. perc, beküldve: 2018.06.19 13:58 CEST

 
 

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.