Hatalmas felhajtás és várakozás van Angliában, ők úgy gondolják, hogy hazatérőben van a labdarúgás. Poénnak indult ez a szlogen, de mostanra már az a brit is elhitte, aki csak viccnek szánta korábban. Magasról lehet nagyot esni, és lehet hogy pontosan ez fog történni az Gareth Southgate csapatával.

Angol sikerek mögötti skót

Gareth Southgate irányítása alatt az angol válogatott góljainak 26%-a, tehát negyede rögzített szituációból született. Az érdem azonban nem a kapitányé, hanem egy skót exfocistának köszönhető. Allan Russell a támadási részleget irányítója a csapatnál, és hosszú órákat ölt bele a pontrúgásokban. “Az edzések befejzése után mindig van egy levezető fázis, amit Allan irányit. Elmondja mit kell tudni az ellenfél védőiről, beszél a kapusról és hogy mik a gyengeségek, amit ki lehet használni” – mondta Harry Kane néhány napja a Guardiannak.

Reménysugár a sarkon

Kolumbia kapott már szögletből gólt a világbajnokságon, tehát ha akciókóból mondjuk nem is tudják mattolni a dél-amerikaiakat, még mindig ott lesz a begyakorolt pontrúgás. Érdemes jobban megnézni a jelenetet: a kapus kicsit ki is jön a vonalról, kicsit hezitál is, miközben hiába vannak létszámfölényben a kolumbiaiak, csak a japán játékosok ugranak fel fejelni. Ez nem jelenti automatikusan gólt Angliának, de mivel már egész hatékonyak ilyen akciókból, ezért biztos erőltetik majd a nyolcaddöntőn is. Harry Kane fejjel gólt szerez? 7.50-ös szorzó az Unibetnél.

Lesz ellenszer Kane fejére

Az a japán gól egy rosszul sikerült szituáció kolumbiai szempontból, pedig lenne ellenszer az angol fejesekre. Legjobbjuk is egy 195 centis 94 kilós védő. Yerry Mina kétszer is eredményes volt már a világbajnokságon, miközben hátvéd feladataival is egész jól boldogul, jó arányban nyeri a fejpárbajokat. Ez a Kolumbia már nem feltétlenül az a gyors, kombinatív stílusú csapat, mint négy évvel ezelőtt. Viszont pont ugyanúgy, mint akkor, most is Rodriguez és Cuadrado a motorja az egész csapatnak. Ha nekik megy a játék, akkor a csapat is remekel.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

Hiányozhat James Rodriguez

Az előbbi gondolatmenetet alátámasztva, elég csak megnézni Rodriguez gólpasszát a lengyelek elleni mérkőzésen. Valószínűleg a világbajnokság egyik legszebb átadása. Élmény nézni, ahogy oda tekeredik Cuadrado elé a labda. Az utolsó csoportkörben, Szenegál ellen azonban vádlisérülést szenvedett James, így nem tudta folytatni a játékot. A mérkőzés után nem edzett együtt a csapattal, ezért még akár az is benne lehet, hogy kihagyja a nyolcaddöntőt.

Meddig tart az angolok szerencséje?

Anglia még nem úszott a világbajnokság mélyvízében, amibe Kolumbia kísérheti be. Fiatal válogatott az angol, de még csak megközelítőleg sincs olyan technikás és ügyes játékosuk, mint Rodriguez, vagy épp Cuadrado. Viszont a tudásuk maximumát kihozták már a selejtezők alatt is, és ez például egy egész jó védelemre elengedő volt. Ha frissebb lenne Kolumbia játéka, és James nem küzdene sérüléssel, nem sok keresni valója lenne Angliának. A döntetlenre (3.15) és Kolumbiára adott (4.25) szorzóban látok értéket inkább, de nagy összegben nem fogadnék a találkozóra.

Fogadj az Unibeten a vb nyolcaddöntőire, mivel minden találkozó után 450.000 forintot nyerhetsz sorsolás által! Fogadj MOST!

A mérkőzéstipp játék nyertese Pisti1987

Gratulálunk, Pisti1987!

A nyertes tipp: X, Jonathan David, 27. perc, beküldve: 2018.07.02 7:05 CEST

 
 

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.