Kezdőlap Foci VB Hírek Franciáké az első videós büntető

Franciáké az első videós büntető

131
0

A francia válogatottnak ítéltek meg a világbajnokságok történetében először tizenegyest videobírós technológiával.

Az ausztrálok elleni, szombati kazanyi találkozón bő tíz perc telt el a második félidőből, amikor egy jó ütemű kiugratásnál Antoine Griezmann csapott le a labdára, de a tizenhatoson belül elesett. A játék folytatódott, majd miután a labda az oldalvonalon túlra gurult, a játékvezető, az uruguayi Andrés Cunha kézfeltartással jelezte, hogy videoasszisztens segítségét veszi igénybe.

Miután megnézte a pálya mellett elhelyezett monitoron az esetet, tizenegyest ítélt, a vétkes Josh Risdonnak pedig sárga lapot mutatott fel. A büntetőt Griezmann a kapu bal oldalába lőtte, ezzel vezettek a franciák, akik végül 2-1-re győztek.

A nemzetközi szövetség (FIFA) a statisztikai összesítésében emlékeztet rá, hogy a francia csapathoz kötődik a gólvonal-technológiával megítélt első vb-találat is, az eset a brazíliai világbajnokságon, a 3-0-s európai sikert hozó, Honduras elleni mérkőzésen történt. A 2014. június 15-én Porto Alegrében lejátszott összecsapáson Karim Benzema lövése után Noel Valladaresről, a közép-amerikaiak kapusáról került a gólvonalon túlra a labda, amit az új technológia tett egyértelművé. Ez öngól volt, de a francia csatár szerzett két másikat is, amelyet már egyértelműen neki könyveltek el.

C-csoport állása

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Franciaország 3 2 1 0 3:1 +2 7
Dánia 3 1 2 0 2:1 +1 5
Peru 3 1 0 2 2:2 0 3
Ausztrália 3 0 1 2 2:5 -3 1
Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org