Javában zajlanak a világbajnokságra felkészülést biztosító barátságos mérkőzések. A hétvégén több izgalmas találkozóra is sort kerítenek, ezek közé tartozik a Brazília – Horvátország is, de megnézhetjük majd a címvédő németeket vagy az Európa-bajnok portugálokat egyaránt. 

Ausztria – Németország

Az osztrákok ugyan nem a vb-re készülnek, de a jövő csapatát építik. A házigazda oroszokat győzték le, így az új szövetségi kapitány, Franco Foda továbbra is 100%-os a válogatott kispadján. Egy támadószellemű csapatot rakott össze, akik sok helyzetet dolgoznak ki. Nem riadnak vissza attól sem, ha három támadóval kell pályára lépni. Dinamikus meccsre van kilátás, németek amúgy sem szokták nagyon túlzásba vinni a felkészülést, így akár az osztrákok egy újabb meglepetést is okozhatnak (hazaiak +1,5 góllal: 1.49).

Svédország – Dánia

Két északi ország, mely a 14-es vb előtt is találkozott a felkészülési időszakban, sőt 2018-ban is játszottak már egymással. Igaz, akkor a perememberek kaptak szerepek, most viszont már a vb kerettagok. Mindkét csapat elsősorban a fizikális játékra épít, illetve a hatékony kontrákra, de kettejük közül a dánoknál van egy szupersztár, aki a mérkőzést is eldöntheti. Christian Eriksen nagy falat lehet a svéd hátvédsornak, de érdemesebb inkább a gólok irányában tapogatózni. Sajnos a 2,5 under nem fizet jól ([1.57), de még így sem annyira rossz befektetés. A dán siker DNB-vel megtámogatva viszont csábító lehet (2.23).

Belgium – Portugália

A szombati játéknap rangadója, ahol az Európa-bajnok egy olyan válogatotthoz látogat, mely a világbajnoki címre is eséllyel pályázik. A belgák a széleken sebezhetőek, ebből pedig profitálhat a portugál tizenegy, mivel ők gyakorta ívelnek be az oldalvonal mellől. Ronaldo az újabb Bajnokok Ligája siker után kisebb pihenőt kapott, nagy kérdés, hogy játszik-e a belgák ellen.

Axel Witsel. Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com

A hazaiaknál már a bő keret összeállításával is akadtak problémák, kérdéses, hogy milyen állapotok uralkodnak a válogatott edzőtáborában. Elsőre merésznek tűnhet, de lehet ráció egy döntetlenben (3.70). A portugálok Ronaldo nélkül képesek fegyelmezetten védekezni, míg a belgák támadójátéka sokszor erőlködésbe megy át. Biztosan sok lesz a csere náluk is, ami felkavarhatja az egyensúlyt.

Brazília – Horvátország

Brazíliában mindenki Neymar miatt aggódik, hogy a világklasszis játékos milyen állapotban lesz a vb-re. Az első felmérő a horvátok elleni találkozó lehet, de közel sem biztos, hogy kezdőként lép pályára a PSG sztárja. A szövetségi kapitány jó eséllyel csak csereként számít rá, próbálja kímélni őt. A horvátok a szokásos stabil középpályával kezdhetnek, amivel még a mérkőzést is kontrollálhatják. Kellemetlen ellenfelek, ezzel pedig meglephetik a brazilokat is. Ebből kiindulva egy 2,5 gól alatti tipp nem tűnhet rossznak (1.83), de az egygólos ázsiai hendikep is hasonló szorzóval kecsegtet (1.80).

Szaúd-Arábia – Peru

A szaúdi csapat az egyik meglepetése lehet a vb-nek. Pizzinek jó taktikai érzéke van és Bert van Marwijk jó alapot hagyott rá. A 4-2-3-1-es rendszer jól működik, amit a spanyol tréner kigondolt, nem okoztak szégyent az olaszok ellen sem, de meglepték például a görögöket is márciusban. Fegyelmezetten védekeznek, nagy valószínűséggel Peru nem fogja őket kiütni. A dél-amerikai országnál nagy lehet az öröm, mert Paolo Guerrero játszhat az oroszországi tornán, így azért komolyabb erősítést kapott az amúgy eléggé foghíjas támadósor. Mindezek ellenére van érték a szaúdiak szorzójában (DNB: 4.70), de egy hendiben még nagyobb (+1 gól: 1.77).