Nem sorolja csapatát a világbajnokság esélyesei közé a franciák szövetségi. Szerinte vannak olyan válogatottak, melyek előttük járnak, ez persze nem jelenti azt, hogy feladták volna már a torna kezdete előtt.

A franciák szűkített keretéből nagy nevek maradtak ki, mint például Anthony Martial, Alexander Lacazette, Kingsley Coman vagy Adrien Rabiot. Döntése kapcsán Didier Deschamps elmondta, nehéz mindenki kedvében járni. “Annyi tehetséges játékosunk van, hogy nehéz kiválasztani a keretet. Minden posztra több minőségi megoldásom is van, de csak 23 embert választhattam. Nem kedvezhetek mindenkinek, nehéz döntéseket kellett hoznom, vállalom a felelősséget bármi is lesz a vége” – mondta a 49 éves szakember.

Mindemellett szóba kerültek a győzelmi esélyek is, egy német újságnak adott interjú során. A kérdést tapasztalat szempontjából közelítette meg Deschamps, szerinte Spanyolország, Brazília és Németország is rutinosabb, mint a francia, ezért ők nagyobb favoritnak számítanak, mint a franciák. “Képesek vagyunk felvenni velük a versenyt, de ettől még jóval előttünk járnak” – vélekedett a kapitány.

Franciaország csoportmeccsei

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
jún 16.
fra
2 - 1
(0 - 0)
aus
KazánM4 Sport
jún 21.
fra
1 - 0
(1 - 0)
per
JekatyerinburgM4 Sport
jún 26.
den
0 - 0
(0 - 0)
fra
Moszkva - Luzsnyiki StadionM4 Sport
jún 30.
fra
4 - 3
(1 - 1)
arg
KazánM4 Sport
júl 6.
uru
0 - 2
(0 - 1)
fra
Nyizsnyij NovgorodM4 Sport
júl 10.
fra
1 - 0
(0 - 0)
bel
SzentpétervárM4 Sport
júl 15.
fra
4 - 2
(2 - 1)
cro
Moszkva - Luzsnyiki StadionM4 Sport
Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org