Argentínának ideje összekapni magát, különben még a továbbjutás is elúszhat. A horvátok egy győzelemmel hangoltak a csoportrangadóra, de még ez is kevés lehet Messiék ellen. Ideje formába lendülni, mert Argentína ellen többre lesz szükség a sikerhez. 

Nagyon kevés

Az Albiceleste jól kezdte az első mérkőzését, de Izland kemény diónak bizonyult számukra. A fegyelmezett védekezéséről híres európai válogatott végül 1-1-es döntetlent ért el. Addig működött az argentinok rendszere, amíg nem csak Messi erőlködött. Amint átvette a Barcelona csillaga a teljes irányítást és a többiek “kihátráltak” mögüle, onnantól kezdve erőtlenek voltak a támadásaik. Nem tudtak mit kezdeni a fizikálisan topon lévő izlandi csapattal, Messire pedig jól váltottak ki ketten is a védelemből, így hiába hozta fel a labdákat, rendre megállították őt 20-30 méterre a kaputól. Agüero kezdetben nagyon aktív volt, majd ő is beleszürkült a társak teljesítményébe.

Sergio Aguero és Lionel Messi (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Nem elégedett az ország

Minden más nemzetnél már az szerepelne a címlapokon, hogy milyen jó a halálcsoportban egy 2-0-ás győzelemmel rajtolni, de nem így a horvátoknál. Hozták az elvártat és nyertek, de a mutatott játék hagyott kívánni valót maga után. Védekezésben megzavarhatóak voltak, nem volt eléggé intenzív a letámadásuk sem. Gyakorta előfordult, hogy kettészakadt a csapat, mivel az egyik rész a nigériai térfélen maradt “letámadás” címszó alatt, míg a többiek próbáltak védekezni, de egyik szekció sem tette optimálisan a feladatát.

Fogadnál, de nem tudod hogyan? Gyors útmutató ITT!

El kell venni Messitől a labdát

Lionel Messi egyet jelent az argentin válogatottal. Ez olykor jót, de sokszor rosszat jelent. Egy olyan fegyelmezetten és keményen védekező országgal szemben, mint Izland, inkább az utóbbit. Könnyedén kiismerhető Sampaoli taktikája, pedig megjelentek olyan írások, miszerint hatalmas újításokra készül, de ezekből semmit sem láttunk. Továbbra is azt a szenvedést tolják az arcunkba, amit a selejtezőkben mutattak. Mondhatnánk azt, hogyha nyerni akarnak, akkor el kell venni Messitől a labdát, de miért is kéne? Horvátok játéka pont kompatibilis Sampaoli elképzeléseivel. A letámadásaik nem túl agresszívak, kényelmesen fel lehet mellettük hozni a labdát. Lassan zárnak vissza, ez által a gyors támadásokat vezethetnek Messiék. A Barca ikonjának nem kell minden labdavezetése során egy dupla fallal szembenéznie, hiszen a horvátok nem ilyen fizikális védekezést alkalmaznak.

Mit tehetnek a horvátok?

A kérdésre a válasz: összeraknak egy masszív középpályát és tartják a labdát és fárasztják az ellenfelet. Ki kell várniuk a kínálkozó alkalmat, amire ez a csapat nagyon is adott. Rakitic, Modric vagy épp Perisic is képes kombinatív játékra a legmagasabb szinteken és akkor még nem is vettük ide Kovavicot. Pár napjuk van rendbe tenni a védekezést és betömni a hézagot. Ha ez megvan és fegyelmezetten tudnak focizni, akkor kellemetlen perceket okozhatnak Messiéknek. Egyértelmű, hogy nem támadhatnak le olyan fejetlenül, mint ahogyan tették azt az első meccsükön, mert akkor szétszedik őket.

Kalinyingrád, 2018. június 16.
A horvát Luka Modric ünnepel, miután tizenegyesbõl gólt lõtt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportja elsõ fordulójában játszott Horvátország – Nigéria mérkõzésen a kalinyingrádi stadionban 2018. június 16-án. Horvátország 2-0-ra gyõzött. (MTI/AP/Michael Sohn)

Nem ismerik egymást

Bármilyen furcsa is, de a legkomolyabb gond, hogy az argentin játékosok nem ismerik egymás játékát. Hiába hozza fel Messi a labdát, nincsen mozgás a többi támadó részéről. Agüero és a többiek sokszor állva várják a labdát, kedvezőtlen helyzetben. Ezzel Messi helyzetét is nehezítik, mivel nincsen előtte több terület, másrészről őket sem tudják helyzetbe hozni. Az összjáték is gyér, kevés a sikeres kényszerítő és a második hullámnak visszatett labda. Ugyanakkor azt is érdemes megfigyelni, hogy miből született a góljuk: abból, hogy hátulról felívelték és Agüero belőtte. Messinek nem volt köze az akcióhoz, magyarán elég lenne, ha jelenlétével elvonná a figyelmet a többiek elől, de ez természetesen nem megvalósítható.

Mire fogadjunk?

Egy merő szenvedést lehetett aposztrofálni a találkozó kapcsán, de akár még egy gólokban gazdag találkozó is kisülhet belőle. Mindkét csapat ímmel-ámmal támad le, így gyakorlatilag könnyű a védelmeik mögé kerülni, aminek hála egy gyors kontrát végig lehet vinni. Pontrúgások után szintén veszélyesek, mint ahogyan átlövések révén is. A 2,5 gól nagyon adja magát, talán túlságosan is (2.14). A győztes kiléte eléggé bizonytalan. Mindkét csapatnak sokat kell javulnia, mert egyikük sem volt meggyőző.

Fogadj az Unibeten erre a mérkőzésre, ahol a találkozó után akár 300.000 forintot is nyerhetsz sorsolás által! További részletek

A mérkőzéstipp játék nyertese sunik29

Gratulálunk, sunik29!

A nyertes tipp: 2, Ivan Perisic, 75. perc, beküldve: 2018.06.21 13:37 CEST