Elefántcsontpartnak és Észak-Koreának nem sikerült jól a 2010-es világbajnokság, mindkét ország válogatottja kiesett a csoportkörben, viszont a torna legviccesebb pillanatát köszönhetjük nekik. Emmanuel Eboué felidézte az esetet!

Kiesés előtti pillanatok

Miközben a csoport másik két tagja, Portugália és Brazília döntetlent játszott, Észak-Korea és Elefántcsontpart 35 ezer néző előtt a Mbombela stadionban épp kiesett. Az afrikai csapat 3:0-ra verte ázsiai ellenfelét, a találkozó végén pedig sor került a híressé váló jelenetre. Kim Dzong-Hun észak-koreai szövetségi kapitány a 91. percben magához hívta Hong Jong-Dzót, hogy taktikai utasítást adjon az utolsó pillanatokra. Meglepetésére nem csak játékosa, hanem Eboué is feltűnt a rövid megbeszélésen.

Rendben, meglesz Főnök!

Az elefántcsontparti játékos aktívan vett részt a meetingen, megnyugtatta a koreai szakvezetőt, hogy minden rendben lesz. “Az emberek nem tudják elfelejteni ezt a történetet. Fogalmam sincs miért csináltam, vagy hogy mi járt a fejemben abban a pillanatban. Odamentem és mondtam a szövetségi kapitányuknak: oké, nem gond, értettem” – emlékezett vissza az esetre Eboué, aki egyébként egy szót sem tud koreaiul.

Mégsem volt kettősügynök

Az ázsiai csapat játékosai nem tudták hova tenni a kémkedést, szerencséjükre a mérkőzést követő napon a két válogatott összefutott hazafelé menet a reptéren, így letesztelhették a kettősügynök nyelvtudását. “Odajött hozzám egy koreai játékos a reptéren, és kérdezte angolul, hogy tényleg beszélem a nyelvüket? Persze, válaszoltam neki. Azt mondta rendben, akkor hogy köszönnek reggel a koreaiak? Azt kiáltottam: YANG! Szó szerint összesett a röhögéstől” – idézte fel emlékeit az elefántcsontparti 007-es.