Didier Deschamps francia szövetségi kapitány szerint megérdemelten győzték le 2-0-ra az uruguayi csapatot a pénteki negyeddöntőben és jutottak tovább az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe.

“Úgy gondolom, rászolgáltunk a győzelemre. Ma jobbak voltunk az ellenfelünknél, különösen a második félidőben. Nem akartunk nekik lehetőségeket adni” – fogalmazott Deschamps, aki kereken húsz éve vb-győztes játékos volt a francia együttesben. Az uruguayiak védője, Diego Godin a kiesés ellenére büszke társaira, mint elmondta: oroszlánként küzdöttek.

“Olyan csapat vagyunk, amely mindent belead a mérkőzésekbe és a felkészülésbe” – jegyezte meg Griezmann.

A hátvéd kitért a második francia találatra is, amikor is Antoine Griezmann lövését Fernando Muslera bevédte. “Fernando nagyszerű kapus, mindannyian követünk el hibákat. Más alkalommal ő mentett meg bennünket hihetetlen védéseivel” – védte meg csapattársát Godin. Oscar Tabarez, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya kiemelte: olyan ellenféllel találkoztak, amely jobb és erősebb volt náluk, így számukra nem maradt más, mint gratulálni nekik.”Nem tudtunk mit kezdeni az erősségeikkel” – nyilatkozta.

Oscar Tabarez. Fotó: Dziurek / Shutterstock.com

Majd így folytatta az uruk mestere. “A lefújás után azt mondtam a játékosaimnak, hogy legyenek büszkék, és emelt fővel mehetnek el. Az álmunk most véget ért, de azt hiszem, a világ láthatta, mit értünk el, mit akartunk csinálni. Kis ország vagyunk, nekünk nehezebb dolgunk van, mint Franciaországnak, Németországnak vagy Angliának.”

Tabarez kitért arra is, hogy több olyan sportági nagyhatalom van, amely a csapatánál előbb búcsúzott a tornától. Szóba hozta a csoportkör után hazautazó németeket, illetve a nyolcaddöntőben kieső argentinokat. A szövetségi kapitány is védelmébe vette kapusát, de nem árulta el, mit mondott Muslerának az öltözőben. “Ő egy nagyon fontos pillérünk, és én nem mosom a kezeimet, hogy a játékosaimat tegyem felelőssé” – mondta Tabarez.

Hírdetés

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org